Vânzările supermarketurilor britanice au înregistrat în perioada restricțiilor pentru coronavirus cea mai mare creștere din ultimii 25 de ani

Vânzările supermarketurilor britanice au înregistrat în perioada restricțiilor pentru coronavirus cea mai mare creștere din ultimii 25 de ani
scris 27 mai 2020

Vânzările supermarketurilor britanice au înregistrat în perioada restricțiilor impuse de guvern pentru limitarea extinderii noului coronvirusului cea mai mare creștere a vânzărilor din ultimii 25 de ani, de 14,3%, potrivit datelor publicate miercuri de firma de cercetare a pieâei Kantar, transmite Reuters.

Perioada de 12 săptămâni încheiată pe 17 mai include vânzările masive din luna martie, anterioare restricțiilor, și opt săptămâni în care autoritățile au recomandat oamenilor să stea în case, scrie News.ro.

Simex a deschis magazin în Uzbekistan. Conducerea are și un mesaj către Guvern: Vrem fapte, nu doar vorbe! CITEȘTE ȘI Simex a deschis magazin în Uzbekistan. Conducerea are și un mesaj către Guvern: Vrem fapte, nu doar vorbe!

Marea Britanie este sub restricții de pe 23 martie, dar măsurile sunt ridicate treptat.

Dintre cei mai mari patru retaileri de alimente, liderul Tesco a consemnat cele mai bune performanțe, cu un avans al vânzărilor de 12,7%, urmat îndeaproape de ocupantul locului al doilea, Sainsbury, cu o creștere de 12,5%. Vânzările Morrisons, compania aflată pe locul patru pe piață, au urcat cu 9,8%, iar cele al Asda, companie deținută de grupul Walmart, au consemnat cea mai mică creștere, de 6,5%.

Cele mai bune performanțe au fost înregistrate însă de Co-operative, companie aflată pe locul 6 pe piață, cu un avans al vânzărilor de 30,8%.

Într-o perioadă de patru săptămâni încheiată pe 17 mai, vânzările supermarketurilor au crescut cu 17,2% în termeni anuali, în timp ce guvernul a anunțat prima etapă de relaxare a restricțiilor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vanzari
supermarketuri