VIDEO Italia a interzis carnea produsă în laborator. Decizia a dus la îmbrânceli

VIDEO Italia a interzis carnea produsă în laborator. Decizia a dus la îmbrânceli
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2023

Camera Deputaților din Italia a aprobat jo lege care interzice utilizarea alimentelor produse în laborator, în timp ce fermierii furioși s-au confruntat cu un grup de parlamentari centriști care se opuneau proiectului de lege, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Propunerea, deja aprobată de Senat, a trecut cu 159 de voturi pentru și 53 împotrivă, interzicând utilizarea, vânzarea, importul și exportul de alimente și furaje „din culturi celulare sau țesut derivat din animale vertebrate”, arată Hotnews.

Rețeaua de magazine The Body Shop, proaspăt redeschisă în România - cumpărată de \ CITEȘTE ȘI Rețeaua de magazine The Body Shop, proaspăt redeschisă în România - cumpărată de "Berkshire Hathaway-ul german". „O afacere cu care mulți dintre noi au crescut. O vom întoarce la gloria de odinioară. Sunt încă destule cărămizi și mortar.”

Fabricile care încalcă astfel de reguli pot fi amendate cu până la 150.000 de euro și riscă să fie închise, în timp ce proprietarii își pot pierde dreptul de a obține finanțare publică timp de până la trei ani.

Propunerea ministrului Agriculturii Francesco Lollobrigida, un apropiat al premierului Giorgia Meloni, este văzută ca parte a unei acțiuni mai ample a coaliției de dreapta de a proteja tradiția.

ULTIMA ORĂ evoMAG nu mai cumpără elefant.ro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ evoMAG nu mai cumpără elefant.ro

Pe măsură ce dezbaterea din parlament era în desfășurare, au izbucnit tensiuni între demonstranții grupului de lobby agricol Coldiretti și doi parlamentari de opoziție, dintre care unul a susținut că președintele grupului de lobby, Ettore Prandini, l-a agresat.

Asociația agricolă Coldiretti a lăudat mișcarea împotriva „alimentului sintetic”, declarând că este necesară o interdicție pentru a proteja producția casnică „de atacurile companiilor multinaționale”.

VIDEO Primul magazin controlat în întregime de AI - deschis în Italia CITEȘTE ȘI VIDEO Primul magazin controlat în întregime de AI - deschis în Italia

„Cred că este subversiv ca președintele Coldiretti să creadă că poate ataca un parlamentar”, a spus deputatul Benedetto Della Vedova, adăugând că îl va raporta pe Prandini la poliție. Della Vedova părea să fi fost împins în piept în incident, dar nu a fost rănit.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
carne