VIDEO Restaurantul McDonald's în care nu trebuie să interacționezi deloc cu angajații

VIDEO Restaurantul McDonald's în care nu trebuie să interacționezi deloc cu angajații
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2023

Un restaurant McDonald’s  aproape complet automatizat s-a deschis în Texas. Mașinării de înaltă tehnologie se ocupă de preluarea comenzilor și de servirea clienților, interacțiunea cu personalul uman fiind inexistentă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Utilizatorul TikTok cu username-ul @foodiemunster a vizitat recent restaurantul și a filmat întreaga experiență, notează Daily Mail.

Lângă intrarea în restaurant se află ecrane tactile mari pe care oamenii le folosesc pentru a plasa o comandă, după cum se poate vedea în filmare. Mâncarea este apoi pregătită de personalul de la bucătărie, care nu interacționează cu clienții.

CONFIRMARE Green NCAP lansează mesajul: Dacia Spring este „Best Car of 2022”, peste Tesla Model 3. „Stabilește un standard în industrie.” CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Green NCAP lansează mesajul: Dacia Spring este „Best Car of 2022”, peste Tesla Model 3. „Stabilește un standard în industrie.”

Ulterior, comanda este ridicată de la una dintre case. Nu sunt mese sau scaune în interiorul restaurantului, existând doar posibilitatea de a lua mâncarea la pachet. La drive-thru, comenzile sunt aduse pe o bandă transportoare și nu există, astfel, nici aici vreun contact între clienți și angajați, arată Spot Media.

Clipul postat ulterior în aplicație a strâns peste 1 milion de vizualizări în câteva zile.

O amplă dezbatere a urmat între cei care l-au urmărit, unii fiind entuziasmați de idee, apreciind că automatizarea îi va scăpa de comenzile luate greșit și de atitudinea care lasă de dorit a angajaților, în timp ce alții s-au arătat îngrijorați de faptul că mulți oameni și-ar putea pierde locul de muncă. Un alt utilizator a scris că își dorește să vadă zâmbetul angajaților. 

Un purtător de cuvânt al McDonald’s a declarat pentru Guardian că este vorba despre un concept pilot și că restaurantul nu este „complet automat", adăugând că numărul angajaților este similar cu cel al unui  McDonald’s obișnuit.

Restaurantul McDonald's din Texas este momentan un ”concept unic” al companiei, dar ar putea să fie un exemplu de cum ar putea arăta în viitor restaurantele fast-food din întreaga lume.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții McDonald's au transmis că intenționează să testeze în continuare "idei noi și inovații de care ar putea beneficia echipele și clienții restaurantului din întreaga lume”.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald's
texas