Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon mioritic, un roșu intens ca sângele năvalnic oltenesc, cu fruct negru și roșu bine copt. Un vin în aparență simplu, dar apreciat ca fiind unele dintre cele mai bune vinuri din România din acest soi

Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon mioritic, un roșu intens ca sângele năvalnic oltenesc, cu fruct negru și roșu bine copt. Un vin în aparență simplu, dar apreciat ca fiind unele dintre cele mai bune vinuri din România din acest soi
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 sep 2023

Cabernet Sauvignon 2019, Crama Oprișor, este vinul fanion al gamei din care face parte, “Oltenia profundă” și este semnat de Liviu Grigorică. Un vin în aparență simplu, dar apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune produse în România din acest soi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Pe cele 250 de hectare de viță-de-vie ale cramei Oprișor sunt cultivate atât soiuri românești, cât și soiuri internaționale. Tradițiile, credințele și obiceiurile Olteniei sunt păstrate și încorporate în vinurile cramei Oprișor, cele care păstrează și duc mai departe autenticitatea locului.

Soiul din care este realizat acest vin, Cabernet Sauvignon este considerat cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Un urmaș hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc și Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon are o aromă distinctă de stafidă neagră care, odată cu trecerea timpului, poate dezvolta un buchet cu nuanțe de cedru, violete, piele sau tabac.

Cabernet Sauvignon 2019 are un potențial bun de învechire, care va complimenta preparatele vânătorești, carnea roșie la grătar și brânzeturile semitari, caș, telemea, roquefort, brie, emmenthaler.

Alin Ioniță: “Deși au trecut ani buni de la lansarea acestei etichete și de la acel moment, rafturile de vinuri autohtone obținute din Cabernet Sauvignon și-au mai tot schimbat înfățișarea și premianții, "eticheta roșie", căci mulți așa numesc vinul despre care vorbim astăzi, a rămas mereu o opțiune de luat mereu în seamă. Are culoare intensă, rubinie, parfumuri concentrate de prună și parcă și ceva piele și un gust care, deși nu e simplu nici la început, se deschide într-un evantai aromatic ofertant și elegant. Este, în mod cert, un vin încă tânăr, poate evolua frumos în sticlă, dar să ridice mâna primul, cel ce va avea răbdare să lase acest Cabernet să se odihnească suficient și nu va fi curios să se întâlnească cât mai curând cu el, după ce a fost cucerit de prima întâlnire cu această recoltă.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin