Vinul zilei: o Cava de pe coastele Cataluniei, obținută din struguri proveniți din vii vechi de peste 25 de ani. Bule fine și dese, note olfactive de lămâi coapte, mere verzi, coajă de pâine și fructe albe

Vinul zilei: o Cava de pe coastele Cataluniei, obținută din struguri proveniți din vii vechi de peste 25 de ani. Bule fine și dese, note olfactive de lămâi coapte, mere verzi, coajă de pâine și fructe albe
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 3 oct 2023

Recomandarea de astăzi, Marques de Caceres Cava Brut, este o Cava savuroasă și exuberantă, care a primit titlul de Best of Show Cava & Gold Medal la concursul Mundus Vini.

Urmărește-ne și pe Google News

Enrique Forner a fondat Margues de Caceres în 1970. Datorită experienței sale în domeniul viticol în special în Franța, a revoluționat și lumea vinurilor din Rioja Alta. Pasiunea pentru vinurile de cea mai bună calitate este continuată și astăzi, la a V-a generație, prin Cristina Forner.

Marques de Caceres Cava Brut este un cupaj interesant de Xarel•lo (50%), Macabeo (30%) și Parellada (20%). Galben pai strălucitor, cu bule fine, spumantul dezvăluie mai întâi note olfactive de brioșe, mere și flori albe. Pe palat este bine echilibrat, cu o persistență plăcută, dată și de bulele catifelate. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 6 grade Celsius, ca atare sau alături de preparate diverse, de la pește și fructe de mare, până la orez, paste, carne albă, mâncăruri condimentate și brânzeturi.

Mihai Oprea: "Hai să facem o pauză de la omniprezentul prosecco și să traversăm puțin Mediterana spre vest, până pe coastele Cataluniei. Între munții aceia arizi, însoriți, și bătuți de vânturile reci dinspre Pirinei, soiurile locale Macabeo, Parellada și Xarel-Lo se bucură de climatul ideal pentru a acumula aciditatea și aromele acestui spumant local, ce a dobândit faima mondială. Cava de față e de la o cramă de bun renume și cu tradiție, iar strugurii provin din vii vechi de peste 25 de ani, vinificați prin metoda specifică. După ce a petrecut minimum 12 luni la maturare în cramă, a dobândit o culoare aurie palidă, limpede și strălucitoare, cu bule fine și dese, și un nas ce aduce a lămâi coapte și mere verzi. În gură e echilibrat, notele de coajă de pâine sunt echilibrate de citrice și fructe albe, cu o aciditate viguroasă. Finalul e mineral, înviorător, prelung. Bineînțeles că merge cu fructe de mare, dar îl văd și lângă paste de casă cu hribi și smântână."

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin