Vinul zilei: Cava echilibrată, cu o aciditate frumos conturată, cu note de gutui, pere coapte, migdale, pâine și aluat

Vinul zilei: Cava echilibrată, cu o aciditate frumos conturată, cu note de gutui, pere coapte, migdale, pâine și aluat
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 5 iul 2023

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cava Primer Reserva de la Pere Ventura este recomandarea noastră de azi, o cava galben-verzuie cu tente aurii, obținută din soiurile de struguri Xarel-lo, Macabeo și Parellada. 

Pere Ventura produce și comercializează vinuri și cavas apreciate peste tot în lume. Crama Pere Ventura, o afacere de familie al cărei succes continuă și azi, a fost fondată în Barcelona de către Pere Ventura, un afacerist recunoscut în domeniul viticol. Astăzi el este proprietarul mai multor crame și proprietăți viticole din Catalonia, nord-estul Spaniei.

De acolo vine și vinul zilei, Cava Pere Ventura Primer Brut Reserva. Notele olfactive amintesc de citrice, mere verzi și fructe albe coapte. Pe palat, vinul este rafinat, proaspăt, cu o aciditate bine conturată. Degustați acest vin la 5-6 grade Celsius, alături de aperitive, preparate din pește, fructe de mare sau paste.

Diana Pavelescu: “O propunere echilibrată, calitate/preț o găsești întotdeauna la ”o cava”. De ce? Fiindcă în general vinurile ce provin din Spania au cel mai mic preț de export comparativ cu Franța/Italia, iar calitatea este una foarte bună, bazată pe metoda tradițională de obicei cu un timp mai îndelungat de maturare pe drojdie, în acest caz de 15-18 luni, ce permite vinului să evolueze frumos în sticlă concomitent cu păstrarea prospețimii. Acest Premier Brut Reserva vine cu notele caracteristice, inconfundabile ale unei cave provenite din soiurile tradiționale Xarel-lo, Parellada și Macabeo, cu arome de gutui și pere coapte și coajă de pâine proaspătă, pe o pajiște cu căpițe de fân aflată lângă o pădure de pini. Gustativ migdale, pâine și aluat, fresh, cu aciditate ridicată și structură bine definită, perlaj fin și post gust lung. Un vin potrivit începând cu micul dejun, pe bază de ouă, aperitiv, prânz sau cină, până la the last drink pour la bonne bouche.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin
cava primer reserva