Vinul zilei: un cupaj roșu obținut din struguri Grenache, Syrah și Mourvedre, cu arome de cireșe, fructe negre de pădure, cola, caramel și ceva nuanțe condimentate pe final. Cotat cu 92 puncte James Suckling

Vinul zilei: un cupaj roșu obținut din struguri Grenache, Syrah și Mourvedre, cu arome de cireșe, fructe negre de pădure, cola, caramel și ceva nuanțe condimentate pe final. Cotat cu 92 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 17 mar 2024

Château Pegau Cuvee Setier 2021 este un cupaj roșu obținut din struguri Grenache, Mourvedre și Syrah, un vin inclus în portofoliul Domaine du Pegau, cotat cu 92 puncte James Suckling.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bazele Domaine du Pegau au fost puse încă din secolul 17, însă mult mai târziu, în 1964, Paul Feraud este cel care începe să valorifice cele 22 ha de viță-de-vie din regiunea Chateauneuf du Pape. În 1987, Laurence, fiica lui Paul, cea care studiase la școala de business de vin și băuturi spirtoase, le propune părinților săi crearea unui domeniu familial independent de 5 ha, numindu-l Pegau.

În timp, vinurile domeniului au devenit din ce în ce mai apreciate și premiate, crama extinzându-se din ce în ce mai mult. În 2012, Laurence a mai cumpărat o proprietate de 41 ha, localizată la sud de Chateauneuf du Pape, domeniu pe care l-a numit Chateau Pegau.

Château Pegau Cuvee Setier 2021 este un vin roșu liniștit, cu note olfactive de coacăze negre, lemn dulce, cireșe negre, cu taninuri bine structurate pe palat, arome intense, fructate și un final lung, persistent. Degustați acest vin la 14-16 grade Celsius, alături de antreuri, preparate din carne roșie sau brânzeturi.

James Suckling: “O mulțime de arome olfactive de cireșe, fructe negre de pădure, cola și caramel. Mediu corpolent, cu taninuri elegante, ferm și o aciditate vibrantă. Suculent și crocant, cu tente condimentate pe final. 60% Grenache, 20% Syrah și 20% Mourvedre. De băut acum sau de păstrat.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin