Vinul zilei: O cava remarcabilă de la Pere Ventura

Vinul zilei: O cava remarcabilă de la Pere Ventura
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 mar 2023

Pere Ventura ne propune astăzi Cava Primer Reserva, o cava spectaculoasă realizată din struguri Xarel-lo, Macabeo și Parellada.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dacă italienii au prosecco și francezii au șampanie, spaniolii au cava. Acest vin spumant remarcabil este realizat prin aceleași metode folosite la producerea șampaniei, dar din alte soiuri de struguri. Cele mai cunoscute sunt Xarel-lo, Macabeo și Parellada (ca în cazul de față), însă mai pot fi folosiți și struguri Chardonnay, Pinot Noir, Monastrell sau Garnacha.

Cava Primer Reserva este un vin produs de Pere Ventura Family Estates, cramă fondată în 1961, care se bucură astăzi de un mare succes în toată lumea. Vinul are o culoare galben-verzuie, cu reflexii aurii. Notele olfactive amintesc de citrice, mere verzi și fructe albe coapte. Pe palat, vinul este rafinat, proaspăt, cu o aciditate bine conturată. Degustați acest vin la 5-6 grade Celsius, alături de aperitive, preparate din pește, fructe de mare sau paste.

Mihai Oprea: “Motive pentru a deschide o sticlă de spumant pot fi găsite oricând. De fapt, când e vorba de această cavă, nu prea e nevoie de pretexte. Sticla elegantă ascunde o intensitate abia stăpânită, cu o culoare aurie strălucitoare și perlație fină și persistentă. Consistența e fină, cremoasă, cu un gust specific de lămâie zaharisită și pâine coaptă. E o cava mai serioasă, mai matură, cu o evoluție frumoasă la pahar - de la coaja de lămâie zaharisită la biscuiți, de la flori de tei la banane coapte, aromele sunt caracterizate de finețe și eleganță. Asocierea mea preferată ar fi cu o tartă cu sparanghel.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
cava primer reserva