Vinul zilei: un Primitivo prietenos și ușor, cotat cu 98 puncte Luca Maroni, care dezvăluie mai întâi arome de mure, cireșe amare și gem de capșune, la care se adaugă tonuri expresive de vanilie, ciocolată cu lapte și condimente uscate

Vinul zilei: un Primitivo prietenos și ușor, cotat cu 98 puncte Luca Maroni, care dezvăluie mai întâi arome de mure, cireșe amare și gem de capșune, la care se adaugă tonuri expresive de vanilie, ciocolată cu lapte și condimente uscate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 28 sep 2023

Masso Antico Primitivo Salento 2021, recomandarea noastră de astăzi, este un vin roșu rubiniu, fructat și suculent, cotat de către criticul de vin italian Luca Maroni cu 98 puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Masso Antico este o cramă din sudul Italiei, mai exact din regiunea Puglia. Crama este deținută de Danielle Ress și Carlo Filippi, doi producători care își urmează pasiunea și crezul că vinurile trebuie să reflecte caracteristicile locului din care provin. Vinurile Masso Antico sunt interpretări moderne ale soiurilor de struguri locali.

Masso Antico Primitivo Salento 2021 este considerat un vin remarcabil, fiind cotat cu 98 puncte de celebrul critic de vin italian Luca Maroni.

Născut la Roma în 1961, Luca Maroni este autorul cărții “Guida dei Vini Italiani” (Ghid pentru vinurile italiene). Maroni a creat și primul newsletter dedicat vinului din Italia. 

În viziunea lui Maroni, un vin de top este unul puternic și armonios, catifelat, dar totodată intens, cu arome fructate. Pentru a obține un un punctaj maxim de 99 de puncte, un vin trebuie să exceleze în cadrul a trei categorii: textura, echilibrul și integritatea.

Luca Maroni nu acordă 100 de puncte pentru că acesta ar însemna “vinul perfect” și întotdeauna un alt vin mai bun poate să apară.

Vinurile cu un punctaj de 84 până la 99 puncte arată calitatea fructului, iar vinurile între 74 și 83 puncte sunt o recomandare clară din partea lui Maroni.

Vinul de astăzi, Masso Antico Primitivo Del Salento Single Vineyard 2021, este un vin roșu rubiniu obținut din struguri Primitivo, care aduce în prim plan note olfactive de prune și cireșe bine coapte, iar pe palat dezvăluie o corpolență bine conturată, fiind totodată catifelat și elegant, cu un final lung și persistent. Degustați acest vin la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie și brânzeturi maturate.

Valentin Ceafalău: “Primitivo. Prietenos și ușor, ca o dimineață de duminică, vorba cântecului! Indiferent cât de cusurgiu și de pretențios ai fi în legătură cu alegerile tale în materie de vin, uneori te mai lași pradă "farmecelor" unui Primitivo, copt, fructat și suculent. Aromele sale directe amintesc de mure, de cireșele amărui și de gemul de căpșune, cu unele tonuri foarte expresive de vanilie și ciocolată cu lapte și tente secundare de condimente uscate. Gustul concentrat și dulceag are o suculență fructată, cu o aciditate medie și taninuri savuroase și bine șlefuite. Postgustul său bine dozat și parfumat vibrează în straturi fructate,  cu senzații lejer vegetal-condimentate.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin