Vinul zilei: un Prosecco fructat, dar și citric, cu tente ierboase și proaspete, amuzant, dar nu superficial, genul de vin care “dă dependență”, dar una legată de confort. Perfect ca aperitiv, ideal pentru petreceri

Vinul zilei: un Prosecco fructat, dar și citric, cu tente ierboase și proaspete, amuzant, dar nu superficial, genul de vin care “dă dependență”, dar una legată de confort. Perfect ca aperitiv, ideal pentru petreceri
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 5 oct 2023

Vinul zilei, Prosecco Superiore Giall’Oro, este un Prosecco cu perlaj fin și elegant, parte a portofoliului Ruggeri, vin cotat cu 91 puncte James Suckling.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ruggeri este unul dintre cei mai respectați producători de Prosecco din lume. Actuala podgorie Ruggeri a fost înființată de către Giustino Bisol în 1950, în binecunoscuta regiune viticolă Valdobbiadene. Bisol este continuatorul unei tradiții vechi de câteva secole care, iată, merge înainte și în prezent, în 2017 Ruggeri devenind proprietatea grupului Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien GmbH.

Ruggeri "Giall'Oro" Prosecco Superiore D.O.C.G. Extra Dry este un vin spumant obținut majoritar din struguri Glera, cu cantități mici de Verdiso și Perera.

Având o culoare galben-pai foarte deschis, cu tente verzui, vinul are un buchet delicat, persistent și foarte fructat, cu parfum de mere galbene coapte și flori de salcâm. Gustul este ușor dulce și proaspăt, extrem de catifelat și echilibrat, cu perlaj fin, abundent și persistent și sfârșit lung, fructat. Este perfect ca aperitiv și ideal pentru petreceri, merge foarte bine cu creveți (cruzi) și pește, antreuri, feluri principale din legume și brânzeturi nu foarte aromate.

Radu Rizea: “Nici nu mai știu câte popasuri am făcut, rătăcind prin centrul Bucureștilor, pentru o sticlă de Ruggeri la un prieten “ambasador” de prin preajma UNITER și a Căii Victoriei. Pe un fost drumeag de trăsuri, pavat cu podele de lemn, chestie de care îți amintești mai degrabă în nostalgiile pandemice ale străzilor pustii. Nu mai știu nici de câte ori am celebrat întâlnirea și reîntâlnirea cu prieteni pe viață cu aceste sticle. Nu pot să zic că e bun sau nu, iar expresia “e ce trebuie” este demult căzută în desuet. E fructat, dar și citric, ba chiar are și niște urme ierboase și proaspete, e amuzant, dar nu superficial, este genul de vin care știe să dea, dar doar dacă știi să ceri. Sau invers. Zic că e musai să încercați măcar odată, și să decideți voi dacă mai vreți, cu mențiunea că dă dependență după ce mai cereți și a doua sticlă. Nu o dependență ca cea de opiacee, ci una mai degrabă legată de confort și siguranță. Înțelegeți voi, o să fie mai clar după primul pahar.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin