Vinul zilei: un prosecco din regiunea Conegliano și Valdobbiadene, zonă inclusă în patrimoniul UNESCO. Dezvăluie arome de fructe albe și adieri florale. Asocieri culinare potrivite: pește, fructe de mare sau deserturi cu brânză și lămâie

Vinul zilei: un prosecco din regiunea Conegliano și Valdobbiadene, zonă inclusă în patrimoniul UNESCO. Dezvăluie arome de fructe albe și adieri florale. Asocieri culinare potrivite: pește, fructe de mare sau deserturi cu brânză și lămâie
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 13 mar 2024

Le Contesse Prosecco Brut vine din regiunea Treviso, Italia, un vin obținut din struguri Glera, un soi utilizat în producția de prosecco, frizzante și spumante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Loris Bonotto a fondat Le Contesse în 1976, având-o alături pe soția sa. Domeniul include astăzi 200 de hectare, iar multe dintre podgoriile de viță-de-vie sunt pe dealurile Prosecco din Conegliano și Valdobbiadene, zonă inclusă în patrimoniul UNESCO.

Vinul de astăzi, Le Contesse Prosecco Brut, amintește de mere dulci, pere și flori albe. Degustați-l la 6-8 grade Celsius, fiind excelent ca aperitiv, dar și alături de pește, salate sau deserturi pe bază de cremă de brânză și lămâie.

Marius Cristian: “Vizual, e de remarcat perlajul fin, nu prea abundent, dar persistent. Olfactiv avem și coajă de pâine, și fructe albe, și adieri florale. Gustul e în primul rând proaspăt, dar plin și chiar rotund, cu o complexitate care-l scoate clar din zona „starter”. Sigur, taclalele cu prietenii rămân oricând un prilej potrivit, dar va fi mai bine cu ceva mâncare pe masă. Aperitive, evident, dar și alte preparate simple și ușoare, pe bază de brânzeturi, pește, fructe de mare ori cărnuri albe vor fi mai mult decât binevenite.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.  
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin