Vinul zilei: un Sauvignon Blanc cu note olfactive de citrice și gust de lime, mere verzi și pomelo. Un vin vrâncean care combină eleganța și intensitatea gustului. Medaliat cu Aur la Berliner Wein Trophy 2023

Vinul zilei: un Sauvignon Blanc cu note olfactive de citrice și gust de lime, mere verzi și pomelo. Un vin vrâncean care combină eleganța și intensitatea gustului. Medaliat cu Aur la Berliner Wein Trophy 2023
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 12 oct 2023

Vinul de astăzi, Bacanta Sauvignon Blanc Fume 2022 de la Crama Gîrboiu, este un vin complex și misterios al cărui concept se inspiră din mitologia antică (Bacanta era o preoteasă a zeului Bacchus).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Podgoriile cramei Gîrboiu sunt situate în zona Cotești, județul Vrancea, într-o regiune care oferă condiții climatice și un sol bogat în minerale favorabile cultivării de viță-de-vie. Începută în 2005, această afacere de familie a crescut treptat, producând astăzi vinuri de o calitate superioară.

Recomandarea zilei, Bacanta Sauvignon Blanc Fume 2022, propune un buchet mineral, cu note discrete de citrice, iar gustul dezvăluie arome de lime, mere verzi și pomelo. Se recomandă degustarea acestui vin la 8-10 grade Celsius, alături de pește precum somon sau ton, preparate vegetariene sau fructe de mare.

Dan Micuda: “Rolul unui Sauvignon Fume bine făcut este să îmbine cât mai competent notele de baric cu aromele sălbatice, “sauvage” ale soiului. Ceea ce exemplarul de față reușește, regăsind aromatic atât declinațiile citric-verzi, cât și nuanțele de vanilie și alune prăjite/patiserie de la maturarea în butoi. Gustul este prezent, cu un corp mediu, suculent și cu aciditatea tipică soiului care susține întreg ansamblul. Un vin care joacă la granița dintre abordabilitate și complexitate și care ar beneficia de ceva aerare, o temperatură de servire mai ridicată și ceva asocieri culinare mai îndrăznețe.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin