Vinul zilei: Un asamblaj din Garganega și Chardonnay proaspăt și “cu nerv”, cu arome de flori albe, iasomie, ardei verde și citrice

Vinul zilei: Un asamblaj din Garganega și Chardonnay proaspăt și “cu nerv”, cu arome de flori albe, iasomie, ardei verde și citrice
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 30 mar 2023

Scaia Garganega-Chardonnay 2021 de la Sant'Antonio este astăzi recomandarea noastră, un vin “colorat”, “cu forță”, pe care cu greu îl vei uita odată ce îl vei degusta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Istoria cramei Sant'Antonio începe în 1989, atunci când familia Castagnedi decide să investească în Valpolicella, o regiune viticolă binecunoscută, aproape de Verona. Astăzi, crama este condusă de cei 4 frați Castagnedi care prin studiu, pasiune și muncă au reușit să facă vinurile Sant'Antonio cunoscute și apreciate peste tot în lume.

Scaia Garganega – Chardonnay 2021 este un vin proaspăt și parfumat. Obținut din soiurile Garganega și Chardonnay, el vine cu un profil aromatic special. 

Soiul Garganega (numele înseamnă “din Gargano” - regiune în sud-estul Italiei) produce vinuri albe cu o textură bogată și arome intense. De cealaltă parte, Chardonnay este unul dintre cele mai cunoscute soiuri de struguri pentru vin alb din lume, din el producându-se vinuri energice, cu personalitate puternică, ce pot fi consumate proaspete sau învechite.

Scaia Garganega-Chardonnay 2021 are o frumoasă culoare galben pai cu tente verzui. Aromele vinului amintesc de flori albe, iasomie, citrice și banane. Gustul este unul plăcut, revigorant, cu o aciditate echilibrată și ușoare tente minerale. Savurați-l la 10-12 grade Celsius, alături de preparate din pește sau legume, paste în diverse combinații, aperitive reci sau risotto cu legume.

Alin Ioniță: Astăzi survolăm Italia și facem un popas pentru a gusta un vin alb, de vară, obținut dintr-un soi italian și unul cu origini franțuzești, dar considerat deja ca fiind internațional. Vinul vine colorat în tonuri verzui și însoțit de parfumuri vivace de soc și ardei verde. Gura este tonică, înzestrată cu aciditate vie și arome citrice ce se agită de la primul contact. Versatil din fire, Chardonnay-ul pare să fi cedat în acest caz rolul principal, menținându-se însă în acțiune și potențând pornirile proaspete, acolo unde este cazul.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin