Vinul zilei: un asamblaj mai puțin întâlnit, între Garganega și Chardonnay, al cărui rezultat abundă în arome florale, citrice, mere, banane, pepene galben, la care se adaugă note minerale

Vinul zilei: un asamblaj mai puțin întâlnit, între Garganega și Chardonnay, al cărui rezultat abundă în arome florale, citrice, mere, banane, pepene galben, la care se adaugă note minerale
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 26 sep 2023

Vinul zilei, Scaia Garganega-Chardonnay 2022, este un alb savuros și exuberant, propunerea cramei Sant’Antonio.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În 1989, Armando, Paolo, Tiziano și Massimo Castagnedi au achiziționat 30 ha în zona Munților Garbi, suprafață pe care au asociat-o cu proprietatea tatălui lor din regiunea Valpolicella. Așa au format cramele Tenuta Sant’Antonio.

Recomandarea zilei, Scaia Garganega-Chardonnay 2022, este un cupaj a celor două soiuri care îi dau și numele.

Numele Garganega vine “din Gargano” (regiune din sud-estul Italiei) și e renumit pentru producția de vinuri Soave și Gambellero. Produce vinuri albe cu o textură bogată și arome intense de miere, coajă de lămâie confiată, fructe tropicale și mirodenii dulci. 

Chardonnay este unul dintre cele mai cunoscute soiuri de struguri pentru vin alb din lume. Acest soi de struguri produce vinuri energice, cu personalitate puternică, ce pot fi consumate proaspete sau învechite, de culoare galben deschis spre verzui, cu o aromă predominant fructată.

Scaia Garganega-Chardonnay 2022 este un vin proaspăt, parfumat, de culoare galben pai cu tente verzi. Aromele vinului amintesc de flori albe, iasomie, citrice și banane. Gustul este unul plăcut, revigorant, cu o aciditate echilibrată și ușoare tente minerale. Savurați-l la 10-12 grade Celsius, alături de preparate din pește sau legume, paste în diverse combinații, aperitive reci sau risotto-uri cu legume.

Nicușor Cazan: “Un blend mai puțin întâlnit, între Garganega și Chardonnay, al cărui rezultat este o uimitoare bogăție aromatică: foarte floral, citric, cu foarte multe fructe coapte: mere, banane, pepene galben și cu o interesantă notă minerală pe care nu am sesizat-o la vintage-urile anterioare. Interesant și echilibrul între un corp nu foarte “light”, în special datorită onctuozității Chardonnay-ului, și o aciditate ridicată ce dă vinului un caracter de prospețime. Este la maximum de potențial atunci când este bine răcit.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin