Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon intens și complet, bine structurat, elegant și echilibrat din punct de vedere aromatic, cu note de fructe negre, zmeură, vanilie, ciocolată și condimente fine

Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon intens și complet, bine structurat, elegant și echilibrat din punct de vedere aromatic, cu note de fructe negre, zmeură, vanilie, ciocolată și condimente fine
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 12 ian 2024

Vinul zilei, Soare 2019, este un Cabernet Sauvignon limpede, roșu rubiniu strălucitor cu nuanțe brun roșcate, propunerea cramei Vinarte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania fondată în 1998 de către investitori români, francezi și italieni a oferit de-a lungul timpului unele dintre cele mai apreciate vinuri pe piața viticolă locală și internațională.

Soare 2019 este obținut din struguri Cabernet Sauvignon, probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Un urmaș hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc și Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon are o aromă distinctă de stafidă neagră care, odată cu trecerea timpului, poate dezvolta un buchet cu nuanțe de cedru, violete, piele sau tabac.

Soare 2019 dezvăluie mai întâi note olfactive intense, elegante și complexe, de arome de fructe negre, zmeură, vanilie, ciocolată, condimente fine și o notă de piele. Palatul este sec, plin, complex, cu taninuri mature și un postgust persistent. Vinul are un potențial bun de învechire la sticlă (8-12 ani), astfel îmbogățindu-și buchetul și câștigând o structură fină, catifelată. Vă recomandăm să-l consumați la o temperatură de 18°C, alături de preparate din carne roșie la cuptor sau grătar.

Horia Hasnaș: Știu că, mai nou, pe cerul Vinarte au apărut mai mulți sori, dar eu, din respect pentru vremuri demult apuse, pre când exista un singur Soare și el reprezenta, probabil, cel mai bun Cabernet Sauvignon mono-cepage al spațiului Carpato-Danubiano/Pontic, o să vorbesc în continuare de Soare numai în varianta CS (Cabernet Sauvignon, nu Counter Strike, să fim bine înțeleși!) Ei bine, am închis ochii și parcă m-am întors în timp, pe vremea când analizam Soarele la el acasă, la Bolovanu, de măcar două ori pe an. Și, da, acest 2019 aduce puțin cu ce mai rememorez eu din acea frumoasă ediție 2009, degustată pe la final de 2011, direct din baric. Pentru că vinul e intens, complex, bine structurat, dar încă foarte tânăr. Elegant din punct de vedere aromatic, cu taninuri moi, ușor prăfoase, dar bine echilibrat, Soare 2019 este un vin care poate oferi satisfacție chiar și acum. Dar mai bine luați vreo trei sticle și puneți două la păstrare. Măcar încă vreo trei anișori.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin