Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon puternic și năvalnic, cu arome de mure, coacăze, afine, vanilie și ciocolată

Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon puternic și năvalnic, cu arome de mure, coacăze, afine, vanilie și ciocolată
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 apr 2023

Soare 2017 de la Vinarte este vinul recomandat azi, un Cabernet Sauvignon intens și complex, cotat cu 93 puncte Robert Parker.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înființată în 1998 de către un grup de investitori români, francezi și italieni, Vinarte a investit constant în viile românești, vinurile lor fiind printre cele mai apreciate pe piața viticolă locală și internațională.

Vinul de astăzi este obținut din Cabernet Sauvignon, “regele vinurilor roșii”, probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume, un urmaș hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc și Cabernet Franc.

Soare 2017 este un vin limpede, roșu rubiniu strălucitor, cu nuanțe brun roșcate. Nasul este intens, elegant și complex, cu arome de fructe negre, zmeură, vanilie, ciocolată, condimente fine și o notă de piele. Palatul este sec, plin, complex, cu taninuri mature și un postgust persistent. Vinul are un potențial bun de învechire la sticlă (8-12 ani), astfel îmbogățindu-și buchetul și câștigând o structură fină, catifelată. Vă recomandăm să îl consumați la o temperatură de 18°C, alături de preparate din carne roșie la cuptor sau grătar.

Alin Ioniță: “Capabil de asocieri gastronomice cu mâncăruri rafinate, vânat, mușchi de vită sau brânzeturi puternice, Cabernet-ul pe care îl descoperim astăzi este capabil să dea senzația că a răsărit Soarele pe strada oricărui iubitor de vinuri temperamentale, puternice. Soare, căci chiar așa este și botezat, este născut pe dealurile din zona Sambureștiului și reprezintă "arma" cea mai elaborată a celor de la Vinarte. Are arome hotărâte, ce știu să se așeze într-o formație densă și alambicată, parfum de vanilie, cafea și condimente și o structură ce poartă amprenta soiului considerat rege al vinurilor roșii pe mai tot mapamondul. Vine cu promisiunea de a evolua frumos și poate reprezenta o investiție bună în acest moment.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.   

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin