Vinul zilei: un Carmenere din Chile, cu note fructate și condimentate, cu final dulce și persistent. Perfect alături de carne de vită, tocane sau carne roșie la grătar

Vinul zilei: un Carmenere din Chile, cu note fructate și condimentate, cu final dulce și persistent. Perfect alături de carne de vită, tocane sau carne roșie la grătar
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 2 oct 2023

Vinul zilei, Reserva Carmenere 2020 de la Hacienda Araucano, este un vin roșu sec și bine echilibrat, care provine din Valle de Colchagua, Chile, o regiune cu un istoric viticol binecunoscut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După ce a călătorit în mai multe zone din Chile, Francois Lurton a ales Valea Lolol pentru a-și planta vițele de vie. În Chile, această regiune este binecunoscută pentru cultivarea celui mai bun Syrah. Lurton a aplicat și promovat aici metode organice și biodinamice, iar vinurile produse sunt vinuri remarcabile, apreciate peste tot în lume.

Vinul de azi, Reserva Carmenere 2020, este obținut din struguri Carmenere.

Deși provine din Bordeaux, Carmenere este un soi emblematic din Chile, unde și-a găsit “a doua casă”, datorită climatului favorabil și unei veri lungi, cu mult soare. Și-a luat numele de la “carmin” (fr.) - strălucitoarea nuanță de roșu care pătează frunzele viței de vie înainte de căderea frunzelor. Produce vinurii roșii îndrăznețe, savuroase.

Reserva Carmenere 2020 aduce în prim plan note olfactive de prune, ardei iute și condimente. Pe palat, vinul păstrează tentele fructate, la care se adaugă taninurile dense, foarte aromate. Finalul este dulce, persistent. Degustați acest vin la 16 grade Celsius, alături de carne de vită, tocane sau carne roșie la grătar.

Alin Ioniță: “Avem astăzi de-a face cu un Carmenere Reserva 2020. Un atlet desăvârșit, echipat într-un echipament bordo intens și înzestrat cu parfumuri curajoase și intense. Merge cu pași largi, pregătind cu izurile inițiale fructate, intrarea tonurilor ce amintesc de mirodenii (puțin piper alb, puțin rozmarin). Condiția fizică proaspătă este trădată și de taninurile apăsate și insistente, dar mai ales de aromele aprinse. Poate lăsa inițial senzația de vin ceva mai dur, dar dovedește odată ce se împrietenește cu atmosfera că nu e deloc așa, ci doar o idee mai hotărât.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin