Vinul zilei: un Carmenere din Chile, un vin roșu complex, cu note florale și de fructe de pădure

Vinul zilei: un Carmenere din Chile, un vin roșu complex, cu note florale și de fructe de pădure
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 18 apr 2023

Carmenere Reserva 2021, recomandarea de astăzi, vine de la Misiones de Rengo, o cramă situată în Valea Rapel, Chile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fondată în 2001 în orașul Rengo, crama are în spate tradițiile și puterea locului. Deși relativ nouă, compania s-a impus pe piața viticolă, fiind astăzi cel mai bine vândut brand din Chile.

Una dintre forțele "Lumii Noi", Chile este una dintre cele mai importante țări în domeniul viticol din lume. O fâșie de pământ înghesuită între ocean și peretele maiestuos al Anzilor, cu o frumusețe specială dată de contraste, de la deșertul Atacama la marii ghețari ai Patagoniei, cu un climat care ține pasul cu geografia și un terroir unic din care s-au născut vinuri cu adevărat speciale.

În ceea ce privește soiul din care este realizat vinul zilei, Carmenere este un soi emblematic pentru Chile. Deși originar din Bordeaux, Carmenere a devenit faimos în Chile, “a doua lui casă”. Climatul favorabil și verile lungi, cu mult soare îl ajută să își atingă adevăratul potențial, din acest soi obținându-se vinuri roșii îndrăznețe și savuroase.

Misiones de Rengo – Carmenere Reserva 2021 este un vin roșu, sec, cu un buchet complex, în care predomină aromele de fructe de pădure și flori sălbatice. Gustul continuă aceleași note, la care se adaugă cele picante. Se recomandă degustarea acestui vin la o temperatură de 20 de grade Celsius, alături de preparate ceva mai consistente, cum ar fi carne la grătar, vânat sau paste cu diverse sosuri.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.   

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin