Vinul zilei: Un cupaj alb din Fetească Albă, Sauvignon Blanc și Riesling de Rin, desăvârșit sub semnul echilibrului și al eleganței

Vinul zilei: Un cupaj alb din Fetească Albă, Sauvignon Blanc și Riesling de Rin, desăvârșit sub semnul echilibrului și al eleganței
scris 31 mar 2023

Navicella Alb 2020 de la Crama Jelna, vinul recomandat astăzi, este un cupaj alb cu arome complexe și interesante.

Crama Jelna, o cramă artizanală, de familie își propune să producă vinuri care să reprezinte întru totul spiritul Transilvaniei. Familia tânără de antreprenori duce mai departe tradiția viticolă a locului, veche de câteva secole. Situată pe dealurile Jelnei, în Bistrița-Năsăud, crama include 26 de hectare de viță-de-vie, iar printre soiurile de struguri cultivate aici se numără Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Regală, Pinot Noir, Muscat Ottonel, Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon.

Recomandarea de astăzi, Navicella Alb 2020, este un vin realizat din Fetească Albă, Sauvignon Blanc și Riesling de Rhin. Galben verzui, vinul dezvăluie note olfactive complexe. Începe cu tente de ardei gras, tei, flori albe și piersică și se continuă cu note de kerosen, plăcintă de mere, cocos, rozmarin sau sare. Gustul continuă aceleași arome olfactive, având o structură puternică, bine definită. Degustați acest vin la 6-8 grade alături de preparate vegetariene, pește, fructe de mare sau deserturi răcoritoare.

Răzvan Jurca: “Ca la mai toate lucrurile care îmi plac foarte mult, o să încep review-ul de astăzi cu concluzia: Navicellela este, după gustul meu, unul dintre cele mai reușite vinuri românești în registrul alb. Cu anul de recoltă 2020, Navicella Alb, creația de top a oenologului Darius Pripon de la Jelna, "recidivează" după anul anterior al lansării acestui sortiment cu un asamblaj echilibrat și elegant de Fetească Albă, Sauvignon Blanc și Riesling de Rin desăvârșit sub semnul echilibrului și al rarei eleganțe. Vinul are un portret și o structură superbe, un caracter tonic și savuros și un finish de ligă mare.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin