Vinul zilei: un cupaj consacrat de la sud de Dunăre, un vin frumos, elegant, bine închegat și proporționat. Profil aromatic complex, în care fructele dau tonul

Vinul zilei: un cupaj consacrat de la sud de Dunăre, un vin frumos, elegant, bine închegat și proporționat. Profil aromatic complex, în care fructele dau tonul
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 13 oct 2023

Bessa Valley este o regiune cu o lungă tradiție viticolă în Bulgaria. Mărginită la sud de munții Rodopi și la nord de dealuri de 230 m deasupra nivelului mării, valea reprezintă mediul prielnic pentru podgoriile de vie. În plus, influența râului Maritza care curge la doar câțiva kilometri depărtare este din nou una benefică. Prima producție Bessa Valley a fost în 2001 și a inclus cupaje clasice de Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec și Petit Verdot.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Maturat în butoaie noi, realizate din stejar franțuzesc, Grande Cuvee 2018 are o culoare vibrantă și intensă. Buchetul scoate în evidență tentele de fructe de pădure, prune, nuci și stejar, în vreme ce gustul este bine definit, zemos și puțin condimentat, perfect echilibrat de taninurile catifelate. Postgustul este lung și memorabil, cu ceva arome de ciocolată și vanilie. Se recomandă degustarea acestui vin la 16-20 grade Celsius, alături de preparate ceva mai consistente, cu carne sau cu mâncăruri condimentate.

Horia Hasnaș: “Unui vin mare trebuie să îi acorzi respectul cuvenit, mai ales când trebuie să-l și povestești. Adică să ai răbdare cu el, să-l lași să respire, să ajungă la temperatura optimă de consum, să treci de măcar două-trei ori prin el, preferabil la măcar o oră distanță...Mă rog, nebunii, nu încercați să faceți la fel acasă, nesupravegheați, ca sigur aveți ceva mai bun de făcut în acest timp. Trebuie să vă spun că acest Grande Cuvee 2018 este un vin frumos, elegant, încă tinerel, însă bine închegat și bine proporționat. Mai degrabă suplu decât corpolent, dezvoltă treptat un profil aromatic foarte complex, în care fructele proaspete dau tonul, însă lasă suficient loc de exprimare condimentelor – și dulci, și picante -, senzațiilor vegetale, atingerilor de spumă de espresso și de ciocolată, de migdale amare și chiar impresiilor sangvinice. Explicabil, pe undeva, pentru că în vinul acest se întâlnesc, în cantități egale, struguri de Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah și Petit Verdot, toți recoltați de pe cele mai bune parcele, sortați și în vie, și în cramă. Atacul e proaspăt, mătăsos, finalul, lung cât o zi de post, vine cu senzații dulci de fructe coapte și ciocolată neagră, domolite de o aciditate plăcută de vișină. Asta, acum, la prima strigare, că peste câțiva anișori o să fie și mai bine.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin