Vinul zilei: un cupaj din Merlot și Sangiovese, cotat cu 92 puncte James Suckling, un vin roșu care dezvăluie arome de cireșe negre, căpșuni și condimente dulci

Vinul zilei: un cupaj din Merlot și Sangiovese, cotat cu 92 puncte James Suckling, un vin roșu care dezvăluie arome de cireșe negre, căpșuni și condimente dulci
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 18 feb 2024

Vinul de duminică, Lucente 2017 de la crama Luce della Vite, este un cupaj roșu intens și savuros obținut din struguri Merlot și Sangiovese.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Proiectul Luce della Vite reprezintă energia născută din interacțiunea a două dintre cele mai mari forțe ale lumii vinului: Vittorio Frescobaldi și Robert Mondavi. Marchesi de’ Frescobaldi este o familie nobiliară, cu rădăcini ce merg până în vremea etruscilor și cu o tradiție continuă în producerea vinului de peste 700 de ani. Robert Mondavi, genetic construit pe fundație italiană, este un pionier al vinului californian începând cu anul 1966, un vinificator genial ce a scris istoria modernă a vinului.

Obiectivul principal al acestui proiect a fost acela de a aduce la un loc pasiunea și dăruirea celor doi asociați, pentru a oferi lumii un vin excepțional, diferit, creat în inima regiunii Montalcino.

Fiii celor doi, ambii vinificatori, au fost cei care au realizat și rafinat viziunea părinților, unind soiurile Sangiovese și Merlot într-un asamblaj magistral.

Lucente 2017 este un vin bogat, cu un buchet seducător. Aromatic, etalează senzații intense de fructe coapte, cireșe negre și căpșune, încadrate de note de condimente dulci. Gustul este rotund și mătăsos, cu taninuri fine și note de eucalipt. Aromele secundare de condimente dulci și stejar de pe final îi dăruiesc o complexitate și o eleganță aparte. Un vin complex, puternic, care se exprimă într-o notă contemporană. Poate pune în valoare preparate culinare pe bază de carne de vită, ciuperci și legume la grătar, paste cu sos roșu, preparate din carne de porc sau brânzeturi maturate. Se recomandă decantarea înainte de a fi consumat.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin