Vinul zilei: un cupaj italian ușor de memorat, cu parfumuri suave de fructe roșii

Vinul zilei: un cupaj italian ușor de memorat, cu parfumuri suave de fructe roșii
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 21 apr 2023

Radici Colline Teatine Rosso 2021 este un vin echilibrat, cu rest de zahăr decent, care scoate în evidență dulceața plăcută a fructului, dar fără exagerări supracopt-stafidite. Radici Colline Teatine Rosso 2021 vine de la crama Di Sipio din Italia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Al doilea cel mai mare producător de vinuri din lume, "Țara vițelor de vie" este țara cu cele mai multe soiuri autohtone de viță-de-vie, peste 500, principalele fiind: Corvina, Rondinella, Corvinone, Molinara și Glera. Se pare că italienii au descoperit că vasele închise ermetic păstrează vinul mai mult timp și mai bine, tot ei au fost primii care au folosit dopul de plută, vase din lemn, vase din sticlă.

În ceea ce privește crama, Di Sipio, aceasta a fost fondată la începutul anilor 2000, atunci când Nicola di Sipio a decis să cumpere o proprietate în regiunea viticolă Abruzzo. Astăzi, aceasta este condusă de Nicola și soția sa, Anna, dar și de către cei doi fii, Massimo și Paolo, cei care au preluat pasiunea pentru domeniul viticol. Radici Rosso Colline Teatine IGT – 2021 este un cupaj roșu realizat din Montepulciano și Pinot Noir, cu note olfactive de cireșe negre, coacăze și mure, care își continuă aceleași arome și pe palat. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 12-14 °C, în diverse asocieri culinare, de la miel sau carne la grătar până la pește.

Alin Ioniță: Astăzi ne pregătim parcă de weekend și, pentru că a fost o săptămână grea, scoatem din rezerva de vinuri un roșu italian ușurel, care nu cere prea multă atenție sau răbdare, căci e scris în versuri simple, ușor de memorat. Este colorat rubiniu strălucitor și emană parfumuri suave de fructe roșii. Acești regiștrii "anunțați" în introducere joacă un rol principal în discuția ce urmează, discuție la care se alătură vagi note amărui, ca de sâmbure de măr. Corpul este mai degrabă suplu, iar aromatica are flacăra scurtă și se stinge într-un ecou fructat.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.   

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin