Vinul zilei: un cupaj roșu din Italia, cotat cu 93 puncte James Suckling

Vinul zilei: un cupaj roșu din Italia, cotat cu 93 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 apr 2023

Fornace Toscana 2017 este un vin mediu corpolent, cu taninuri intense și un final lung și revigorant. Vinul a primit din partea lui James Suckling 93 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Unul dintre criticii de vin de top, James Suckling a degustat peste 200.000 de vinuri în cei 40 de ani de carieră. Între 1981 și 2010, acesta a lucrat ca senior editor la Wine Spectator, iar în 2010 și-a lansat propriul website, www.JamesSuckling.com, o platformă cu articole despre vin, conținut video, recenzii ale unor vinuri din întreaga lume, dar și informații despre evenimente din lumea viticolă.

Vinul de astăzi, Fornace Toscana 2017, vine de la crama Fattoria Selvapiana. În 1827, Selvapiana a fost cumpărată de Michele Giuntini, un bancher de succes și strămoșul lui Francesco Giuntini, cel care a condus crama până în 1997. De atunci, afacerea de familie a fost preluată de copiii săi, Federico și Silvia, dar și de fiii lui Franco Masseti, cel care a lucrat alături de Francesco până în 1990. Astăzi, proprietatea include 250 de hectare, dintre care 58 sunt cu viță-de-vie. Cele mai multe dintre podgorii sunt chiar lângă vilă, în centrul cramei care a primit acum câțiva ani certificarea organică.

Recomandarea noastră, Fornace Toscana IGT 2017, este un cupaj de Merlot, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, cu arome de cireșe, mure, condimente și legume la grătar. Pe palat, aciditatea discret conturată se îmbină perfect cu taninurile catifelate, iar finalul este lung și persistent. Degustați acest vin la o temperatură de 18-20 grade Celsius, alături de preparate din carne de pasăre, paste, vânat sau pizza.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin