Vinul zilei: un cupaj roșu savuros din regiunea Banat Silagiu, un vin cu arome fructate, de condimente și ierburi aromatice, toate completate de notele minerale. Premiat la concursurile din domeniu

Vinul zilei: un cupaj roșu savuros din regiunea Banat Silagiu, un vin cu arome fructate, de condimente și ierburi aromatice, toate completate de notele minerale. Premiat la concursurile din domeniu
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 15 feb 2024

Vinul de astăzi, Maestoso Cabernet Sauvignon & Merlot Barrique 2017, este un cupaj roșu care a obținut Medalia de Argint la International Wine Contest Bucharest 2018, Medalia de Argint la International Wine Contest Vrset (Serbia) 2019 și Medalia de Aur la Vinvest Timișoara 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Maestoso Cabernet Sauvignon & Merlot Barrique 2017 face parte din portofoliul Cramei Dealul Dorului. Crama Dealul Dorului este situată în zona Banat Silagiu, fiind cunoscută pentru producția de vinuri roșii, albe și roze.

Maestoso Cabernet Sauvignon & Merlot Barrique 2017 aduce în prim-plan mai întâi un buchet elegant, fructat, de coacăze negre, vișine și prune, la care se adaugă ceva tente de vanilie și fum. Pe palat, se conturează aceleași arome, taninurile regăsite aici oferindu-i și mai multă intensitate. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 14-16 grade Celsius, cu brânzeturi și preparate din vânat, porc sau vită.

Diana Pavelescu: “O cramă născută din pasiune care în timp de 30 de ani a ajuns de la 2ha la 60, aflată la început de drum dacă ne referim la vinurile din piață. Zona este una de tradiție în cultivarea viței de vie, via este plasată pe un sol vulcanic ce oferă mult potențial în obținerea unor vinuri de excepție. În pahar am un vin care miroase intens a soare, fructe coapte, mure, prune uscate, smochine și vișine din vișinată, alături de condimente dulci (lemn dulce), violete și ierburi aromatice. Un nas de la care aștepți alt vin, deoarece gustativ acesta te surprinde cu aciditatea ridicată, completată de notele minerale datorate solului. Acestea sunt echilibrate însă de fructele cărnoase, taninurile ridicate și coapte, ca urmare a maturării la butoaie de stejar și de alcoolul ridicat. O structură zveltă și puternică, ce reprezintă personalitatea terroir-ului, un vin cu multă forță, foarte proaspăt pentru anul de recoltă 2017 cu un post gust lung.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin