Vinul zilei: Un cupaj toscan din Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Merlot

Vinul zilei: Un cupaj toscan din Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Merlot
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 16 mar 2023

Pomino Rosso 2019 de la Villa Petrognano este un vin roșu sobru, de intensitate medie, cu 93 puncte James Suckling și 92 puncte Doctor Wine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Realizat din struguri Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Merlot, vinul scoate în evidență cel mai mult caracteristicile soiului majoritar, și anume Sangiovese, reprezentativ pentru regiunea Toscana.

Villa Petrognano este proiectul lui Francesco Giuntini și al Ceciliei Galeotti Ottieri, doi binecunoscuți proprietari de cramă din Italia. Crama situată în Toscana produce astăzi vinuri de o calitate superioară. Recomandarea noastră, “Villa Petrognano” Rosso Pomino DOC 2019 , este un cupaj de Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Merlot cu arome de ierburi uscate, mure, zmeură, coajă de portocală și carne la grătar. Cu o corpolență medie, vinul scoate în evidență taninuri catifelate și o aciditate frumos echilibrată. Serviți vinul la 18-20 de grade Celsius, alături de preparate din vânat, carne de pasăre, pateuri și brânzeturi maturate.

Cosmin Tudoran: “Parcă-ntr-o sărbătorire a primelor 4 zone vitivinicole din Toscana, numite de Cosimo al 3-lea pe la 1716, precursorul DOC-ului actual, în sticla de față avem un cupaj de 4 struguri bine împământeniți în regiune. Evident, pe primul loc și majoritar în cupaj, liderul sânge de Jupiter, acest strugure rezistent la secetă și cu o coacere târzie, destul de productiv la hectar, respectiv Sangiovese. Ceilalți par a fi backin-vocals, căci am senzația că îl ajută spre triluri mai înalte, respectiv cu ceva acidități, corp, structură și arome de fructe proaspete. Vei găsi, imediat ce dai comanda și vei deschide sticla, un ansamblu de fructe negre, cireșe coapte, mure, tanini bine șlefuiți de soarele toscan, ciuperci, ierburi aromatice, lavandă și ciuperci. Are acel ‘meatiness’ de tot vorbesc englezii, cât și mioriticul ‘vino-ncoa’. Hit italienesc demn de Sanremo 2023.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin