Vinul zilei: Un Malbec cu mult fruct bine copt, cotat cu 92 puncte Robert Parker

Vinul zilei: Un Malbec cu mult fruct bine copt, cotat cu 92 puncte Robert Parker
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 3 mai 2023

Catena Malbec High Mountain Vines 2019 de la Catena Zapata este recomandarea de astăzi, un vin roșu cotat cu 92 puncte Robert Parker și tot atâtea puncte James Suckling.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Catena Zapata este o cramă de familie din regiunea Mendoza, Argentina, fondată în 1902 de către imigrantul italian Nicolas Catena Zapata. Despre acesta se spune deseori că este cel care “a pus vinurile argentiniene pe harta lumii”, construind totodată și o dinastie a vinului. Astăzi, Catena Zapata este recunoscută ca fiind cea care a resuscitat interesul pentru soiul de struguri Malbec.

Vinul de astăzi, Catena Malbec High Mountain Vines 2019, este un vin roșu violet intens, cu note olfactive de fructe negre și roșii, lavandă, violete, vanilie și mocca. Pe palat, regăsim arome de mure, afine, condimente și piele, în vreme ce finalul este unul prelung, frumos conturat de taninurile catifelate și o mineralitate vioaie. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 15-18 grade Celsius, alături de paste sau grătar de vită, vânat sau miel.

Sorin Stelian: “Malbec-ul de azi se exprimă plenar, cu mult fruct bine copt (cireșe negre, afine), nuanțe florale de violete și impresii "verzi", totul pe fondul unor arome date de maturarea în lemn (vanilie, cafea) care rămân relativ discrete. În fine, până acum nu e nimic neașteptat; ce mi-a plăcut cel mai mult a fost gustul, care rămâne suculent în ciuda unei concentrații peste medie, cu aciditatea bine dozată și taninuri fine; mai pe scurt, dă senzația de fruct zemos pe care o lasă Malbec-ul bine făcut. Există și o tentă pe care n-o pot descrie altfel decât "minerală" pe final, ceea ce nu e decât un punct în plus pentru un vin oricum foarte competent. Nu are sens să îl puneți la păstrat, se exprimă delicios acum.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
catena malbec high mountain vines
unvinpezi