Vinul zilei: un Merlot cu o finețe elegantă, princiară, care dezvăluie taninuri gălăgioase și nepotolite, cu o aciditate de cursă lungă și mult fruct care îi oferă consistență și echilibru

Vinul zilei: un Merlot cu o finețe elegantă, princiară, care dezvăluie taninuri gălăgioase și nepotolite, cu o aciditate de cursă lungă și mult fruct care îi oferă consistență și echilibru
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 16 mar 2024

Vinul zilei, Prince Mircea Merlot Reserva 2020 de la Vinarte, este un vin roșu spectaculos, cu o finețe elegantă, priciară, așa cum îi spune și numele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Vinarte a fost fondată în 1998 de către mai mulți investitori români, francezi și italieni. De atunci, compania a investit periodic în viile din România, iar vinurile produse aici au devenit din ce în ce mai apreciate local, dar și internațional.

Prince Mircea Merlot Reserva 2020 este un vin roșu rubiniu, intens ce dezvăluie mai întâi un nas elegant, cu note de prune coapte, vanilie și caramel. Gustul se continuă cu taninuri rotunde, arome de fructe de pădure, vanilie, ciocolată și condimente mai dulci. Vinul are un potențial de învechire între 8 și 12 ani, în condiții de pivniță, căpătând o textură catifelată și un buchet complex. Structura densă și textura elegantă completează frumos acest Merlot de referință. Degustați acest vin la 16-18 grade Celsius, fiind perfect alături de de preparate din carne roșie.

Mihai Oprea: “Acest Merlot nu ne va da timp să-i căutăm tipicitatea de soi ori de regiune, pentru că pur și simplu se va termina prea repede, atât de ”băubil” și abordabil este. Încă tânăr și impetuos, cu taninuri gălăgioase și nepotolite, are o aciditate de cursă lungă și mult fruct care îi dă consistență și echilibru. Poate fi un vin de vreme caldă, ușor răcit, ori îl putem trata ca un roșu clasic, lângă vită stir-fry cu condimente asiatice. Cei care nu se grăbesc, pot să îl păstreze cinci-șase ani, având doar de câștigat.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin