Vinul zilei: Un Negroamaro cu "medalie de aur" la concursurile din domeniu

Vinul zilei: Un Negroamaro cu "medalie de aur" la concursurile din domeniu
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 28 mar 2023

Copertino Riserva 2017, Masseria Doppio Passo este astăzi vinul zilei, un vin roșu realizat din struguri Negroamaro. Vinul a obținut medalie de aur la Berlin Wine Trophy.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din 2017, Masseria Doppio Passo este deținută de familia Botter, fiind astăzi situată în regiunea Puglia, localitatea Salice Salentino, o zonă cu o lungă tradiție în domeniul viticol. 

Recomandarea noastră, Masseria Doppio Passo Copertino Riserva DOC 2017, este un vin realizat din struguri Negroamaro. Roșu rubiniu închis, vinul scoate în evidență mai întâi note olfactive de fructe de pădure și cireșe, după care, pe palat, regăsim arome rotunde, catifelate, cu taninuri bine echilibrate și un final lung, persistent. Serviți vinul la 18-20 de grade Celsius, alături de brânzeturi maturate, friptură de vită și alte preparate din carne.

Cosmin Tudoran: “Recunosc, iar am călcat greșit și mi-am format așteptări greșite. Doar ce am deschis o sticlă “grea”, din acest strugure la care m-aș fi așteptat la dulcegării și robusteți volumetrice. Dar care ce să vezi, m-a surprins cu un vin pregătit de luptă cu o masă bazată pe carne, roșie, eventual vânat. Un vin suplu, cu aciditate potrivită, un amestec de fruct negru și cireașă coaptă, tanini robuști, o structură fermă și un final elegant. Enjoy.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin