Vinul zilei: un Primitivo cu 97 puncte Luca Maroni, care abundă în note de cireșe, vișine, coacăze negre, mure, vanilie și ciocolată neagră

Vinul zilei: un Primitivo cu 97 puncte Luca Maroni, care abundă în note de cireșe, vișine, coacăze negre, mure, vanilie și ciocolată neagră
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 26 mai 2023

Papale Linea Oro Primitivo Di Manduria 2019 este vinul zilei, un Primitivo de la crama Varvaglione, cotat de Luca Maroni cu 97 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Calitățile solului, selecția strugurilor, supervizarea procesului viticol, documentarea constantă sunt doar câteva dintre secretele Varvaglione, cramă condusă astăzi de Cosimo și Maria Teresa Varvaglione.

Papale Linea Oro Primitivo Di Manduria 2019 este realizat 100% din struguri Primitivo, un soi originar din bazinul Mediteranei, care produce vinuri bogate, uneori dulci sau fortificate.

Vinul de astăzi a fost cotat de Luca Maroni cu 97 de puncte, fiind încadrat astfel printre vinurile remarcabile.

Luca Maroni este unul dintre cei mai apreciați critici de vin din Italia. Autorul cărții “Guida dei Vini Italiani” (Ghid pentru vinurile italiene) s-a născut pe 19 septembrie 1961, la Roma și a fost cel care a creat primul newsletter dedicat vinului din Italia.

Luca Maroni a dezvoltat un sistem de punctaj 3x33 pentru vinurile pe care le degustă, notând cu un maximum de 99 de puncte vinurile pe care le consideră aproape de perfecțiune.

Luca Maroni nu acordă 100 de puncte pentru că acesta ar însemna “vinul perfect” și întotdeauna un alt vin mai bun poate să apară.

Papale Linea Oro 2019 este un vin roșu rubiniu intens, produs din struguri Primitivo selectați cu atenție și culeși manual. Maturat timp de 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc și american, Papale Linea Oro este o creație complexă cu o corpolență plină, taninuri elegante și final persistent. Este un vin bogat în arome de gem și fructe de pădure, cu note de vanilie și ciocolată neagră. Se asociază perfect cu preparate pe bază de carne roșie și vânat. Se recomandă decantarea înainte de a fi consumat. Vinul are un potențial de învechire de 10 ani.

Sorin Stelian: “Nicio surpriză: după ce l-am aerat în sticlă și l-am răcit un pic, Primitivo-ul aici de față și-a etalat fără rușine caracterul solar, bogat, dar și notele de prospețime care-l civilizează. Așa că pe lângă aromele și gustul caracteristic de fruct stafidit, dulceag, am avut parte și de cireșe și vișine bine coapte, suculente, încă un pic acrișoare. Ceea ce a stat numai bine pe lângă textura onctuoasă, zahărul rezidual și lucrurile date de baric. Un Primitivo de top, care va fi sigur apreciat de iubitorii stilului, și nu doar de ei.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin