Vinul zilei: Un Primitivo dezmierdat de soarele intens al Italiei sudice, cotat cu 96 puncte Luca Maroni

Vinul zilei: Un Primitivo dezmierdat de soarele intens al Italiei sudice, cotat cu 96 puncte Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 19 apr 2023

Doppio Passo Primitivo 2021 de la Botter este recomandarea noastră de astăzi, un vin roșu prietenos și direct, un Primitivo care “știe să aștepte, dar și să se joace”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

“Un vin bun are nevoie de timp pentru a-și releva calitățile, dar și de dedicarea și angajamentul celor implicați”. Acesta este crezul Botter, un producător de vinuri italian care se poate mândri astăzi cu o tradiție viticolă veche de aproape un secol, începută în 1928. Afacerea de familie aflată la cea de-a treia generație este condusă de Luca, Annalisa și Alessandro Botter. Aceștia îmbină perfect tradițiile cu o nouă viziune bazată pe viitor și inovație. Vinurile Botter se împart în: vinuri din nordul Italiei, vinuri din sudul Italiei, Riserva, Specialitățile, vinuri ecologice și vinuri spumante. 

De la Botter vine vinul zilei, Doppio Passo Primitivo Salento 2021, un vin roșu cu un buchet luxuriant, bogat în arome de mure și cacao. Pe palat se continuă notele delicate, de fructe dulci. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, în combinație cu carne roșie, carne la grătar sau alte preparate mai consistente.

Radu Rizea: “Unele lucruri sunt născute să bucure și atât. Există acea fracțiune de secundă în care interacționează cu "receptorul", după care dispar, lăsând în urmă doar o dâră de inexplicabilă plăcere. Vinul de astăzi este, în ciuda prospețimii, un asemenea exemplar - izbucnește în arome de fructe negre de pădure (coacăze, mure), trece la note mai serioase, de smochine uscate, mieji de sâmbure de caisă, ceva gemuri și dulcețuri, pentru a se odihni în final într-o zonă de spumă de cafea. Suculent, integrat atât ca taninuri, cât și ca aciditate, rod al unei experiențe vechi de un veac, care se face bine simțită. Bun acum și de (re)descoperit peste un an - doi.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.   

viewscnt
Afla mai multe despre
luca maroni
doppio passo primitivo