Vinul zilei: Un Primitivo din sudul Italiei, cu 98 puncte Luca Maroni

Vinul zilei: Un Primitivo din sudul Italiei, cu 98 puncte Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 20 mar 2023

Gran Maestro Primitivo Di Manduria DOC 2020 de la Cielo e Terra este un vin roșu aromat și savuros. Aproape de perfecțiune, vinul a primit din partea lui Luca Maroni 98 de puncte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Crama Maestro Italiano, din cooperativa Cielo e Terra, produce unele dintre cele mai apreciate vinuri încă din 1908. Podgoriile de viță-de-vie sunt situate în regiunea Puglia din Italia, o zonă cu o lungă tradiție viticolă, vinurile produse aici reflectând caracteristicile zonei.

Vinul de astăzi, Gran Maestro Primitivo Di Manduria DOC 2020, este un vin roșu intens, cu un buchet bogat și complex, care cucerește încă de la primele note de coacăze și gem de prune, urmate apoi de tentele de cacao, vanilie și tabac. Pe palat, vinul dezvăluie taninuri delicate și dulcege, cu arome de fructe de pădure roșii, condimente și cafea. Se recomandă servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alături de brânzeturi, friptură, vânat și preparate din carne roșie.

Valentin Ceafalău: “Pentru simplii consumatori de ocazie sau începători într-ale vinului, Primitivo di Manduria reprezintă cel mai bun preambul pentru o călătorie în lumea aromelor, iar pentru pasionați și wine geeks căutători de “senzații diferite”, întâlnirea cu astfel de vinuri poate să reprezinte un moment de relaxare. Construit după clasicul șablon al vinurilor provenite din sudul Italiei, vinul este extrem de prietenos, ofertant și energic, dulceag pe alocuri, dar fără să fie plictisitor. Aromele sale bogate și îndrăznețe combină tentele fructate, gemoase, cu cele de ciocolată amăruie și de condimente dulci. Gustul este catifelat, suculent și dulceag în primă instanță, după care taninurile capătă un pic de dimensiune și își fac simțită prezența prin impresii vegetal picante, ușor granulate. Aciditatea de vișine amărui și rodie coaptă reușește să echilibreze tentele dulci, așa încât postgustul să rămână fructat și plăcut, cu o prospețime interesantă. “

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin