Vinul zilei: un prosecco aromat, precis și proaspăt, cu gust light, o aciditate de precizie și note principale de citrice și mere verzi. Cotat cu 91 puncte James Suckling

Vinul zilei: un prosecco aromat, precis și proaspăt, cu gust light, o aciditate de precizie și note principale de citrice și mere verzi. Cotat cu 91 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 apr 2024

Vinul zilei, Prosecco Superiore Giall’Oro este un vin spumant obținut majoritar din struguri Glera, cu cantități mici de Verdiso și Perera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ruggeri este unul dintre cei mai respectați producători de Prosecco din lume. Cu o tradiție veche de secole, brandul Ruggeri are prima atestare documentară încă din anii 1800, iar astăzi compania are ca prim scop producerea și promovarea spumantelor Prosecco Superiore și Cartizze.

Ruggeri "Giall'Oro" Prosecco Superiore D.O.C.G. Extra Dry este un vin spumant de culoare galben pai foarte deschis, cu tente verzui.  Vinul are un buchet delicat, persistent și foarte fructat, cu parfum de mere galbene coapte și flori de salcâm. Gustul este ușor dulce și proaspăt, extrem de catifelat și echilibrat, cu perlaj fin, abundent și persistent și sfârșit lung, fructat. Este perfect ca aperitiv și ideal pentru petreceri, merge foarte bine cu creveți (cruzi) și pește, antreuri, feluri principale din legume și brânzeturi nu foarte aromate.

Nicușor Cazan: “Un prosecco superiore extra dry care îți dă senzația că în fiecare zi este vară! Are un nas puternic de fructe dulci și citrice, care îți trezește poftă de viață. Gustul este light, cu o aciditate de precizie, un perlaj care îți dă gâdilici și o mineralitate ce poate curăța păcate. În plus are arome citrice și de fructe, în special mere verzi. Un prosecco aromat, precis și bun, care se potrivește cu orice, de la chipsuri la sushi.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin