Vinul zilei: Un Prosecco efervescent și vioi, cu o complexitate aromatică peste medie, cu perlaj fin și arome de flori și fructe

Vinul zilei: Un Prosecco efervescent și vioi, cu o complexitate aromatică peste medie, cu perlaj fin și arome de flori și fructe
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 apr 2023

Ruggeri Argeo Prosecco DOC vine de la unul dintre cei mai respectați producători de Prosecco din lume. Brandul Ruggeri are prima atestare documentară încă din anii 1800.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
Actuala podgorie Ruggeri a fost înființată de către Giustino Bisol în 1950, în binecunoscuta regiune viticolă Valdobbiadene. Bisol este continuatorul unei tradiții vechi de câteva secole care, iată, merge mai departe cu succes. În 2017, Ruggeri a fost achiziționată de grupul Rotkäppchen-Mumm Sektkellereien GmbH.

Vinul zilei, Ruggeri "Argeo" Prosecco DOC Treviso Brut, este un spumant proaspăt, realizat din soiul de struguri Glera, la care s-au adăugat, în cantități mici, și struguri Verdiso și Perera. Strugurii Glera sunt folosiți în producția de Prosecco, Frizzante și Spumante, fiind un soi cu aciditate ridicată și o paletă destul de neutră, în cadrul căreia se deosebesc aromele de piersică și miere. Glera are nivelul de alcool scăzut, fiind ideal pentru o băutură de vară sau un aperitiv.

Ruggeri Argeo Prosecco DOC are o frumoasă culoare de galben pai cu tente verzui, dezvăluind mai întâi note olfactive de flori și fructe, în special de mere galbene. Pe palat, vinul se dezvăluie catifelat, frumos structurat, cu perlaj fin și cu un final lung și persistent, păstrând și aici aromele fructate. Vă recomandăm degustarea la 5-7 grade Celsius, ca atare sau alături de pește sau preparate ușoare.

Diana Pavelescu: “Astrolog sau alchimist? De fapt, numele celui care a stat pe lângă Caterina de Medici, la care m-am gândit de prima dată de cum am văzut sticla, a fost Ruggieri, însă acum un i în plus sau în minus, ce mai contează?  Un vin cu o etichetă simplă, elegantă, la fel cum îmi imaginam personajul, un DOC cunoscut, Valdobbiadene, cu fructe citrice și mere verzi în arome, ba chiar niște fân și flori albe de vară. Un vin cu multă magie, ce se potrivește oricărei ocazii, simplu, sau alături de un aperitiv. Un vin ușor, de 11% volum alcool, delicat și plăcut.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.   

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin