Vinul zilei: un Prosecco floral și proaspăt, de la un producător cu multă experiență din regiunea Veneto, un vin care îmbină armonios notele florale cu cele fructate

Vinul zilei: un Prosecco floral și proaspăt, de la un producător cu multă experiență din regiunea Veneto, un vin care îmbină armonios notele florale cu cele fructate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 30 mai 2023

Prosecco Cielo Dal 1908 de la Cielo e Terra este un vin proaspăt, elegant, perfect în orice moment al zilei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cielo e Terra are rădăcini adânci în istoria Veneto, rădăcini provenite de la familia Cielo, dar și de la producătorii de vin Cantine dei Colli Berici. Compania este condusă astăzi de Luca și Pierpaolo Cielo, cei doi fiind susținuți de producătorii de la Cantine dei Colli Berici.

Prosecco Cielo Dal 1908 este obținut din struguri Glera, un soi utilizat și în producția de Frizante și Spumante. Cu o acididate ridicată și un nivel de alcool scăzut, vinurile realizate din Glera sunt potrivite pentru un aperitiv sau o băutură de vară.

Recomandarea noastră de astăzi, Prosecco Cielo Dal 1908, este un vin într-o frumoasă culoare de galben auriu, cu un buchet bogat și elegant, în care predomină notele florale. Pe palat se evidențiază arome delicate, fructate, în vreme ce finalul este persistent și savuros. Degustați acest vin la 8-9 grade Celsius, alături de aperitive, pește, crustacee sau preparate asiatice.

Cosmin Tudoran: “Deși la prima vedere mi-a adus aminte de prima mașină aflată în posesie, producătorul este la a 4 generație de venețieni aflați la muncă. Iar în sticla de față au ascuns niște glera parfumată, numai bună de deschis surprinzător chiar de dimineață. 11% alcool, note de flori și piersici, ușoare nuanțe dulci. Aciditate cât să taie o omletă mai consistentă și un perlaj fin și îmbucurător. P.S. Să se dea și la vegani, căci e recomandat!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin