Vinul zilei: un Prosecco generos, cu arome bine rotunjite de caise și citrice, care dezvăluie o senzație de eleganță relaxată, un vin potrivit pentru orice moment al zilei

Vinul zilei: un Prosecco generos, cu arome bine rotunjite de caise și citrice, care dezvăluie o senzație de eleganță relaxată, un vin potrivit pentru orice moment al zilei
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 17 feb 2024

Vinul de astăzi, Prosecco Treviso Brut de la Ca’ Di Rajo este un vin galben strălucitor cu irizații verzui, obținut din struguri Glera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ca’ Di Rajo este o afacere de familie aflată la cea de-a treia generație, condusă astăzi de frații Simone, Alessio și Fabio Cecchetto. Fondată în 1931 și situată într-un loc special, acolo unde laguna venețiană întâlnește Dolomiții, Ca’ di Rajo este cea mai importantă cramă din regiunea Prosecco. 

Printre soiurile de struguri cultivate aici se numără atât cele autohtone ca Raboso sau Marzemina Bianca, cât și soiuri internaționale precum Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon sau Merlot.

Ca’ di Rajo Prosecco Doc Treviso Brut dezvăluie mai întâi un buchet elegant și complex, scoțând la iveală note de banane, ananas, flori sălbatice și pâine, în vreme ce gustul se dezvăluie bine echilibrat, continuând notele fructate. Se recomandă degustarea acestui vin la 6-8 grade Celsius, în diverse combinații culinare, de la mâncăruri prăjite, brânzeturi și legume până la stridii, creveți și trufe.

Mihai Oprea: “Aș zice că aproape orice moment al zilei este potrivit pentru acest prosecco generos și impetuos, mai ales în diminețile mai răcoroase de weekend, care ne găsesc de multe ori la o terasă ori grădină. Dacă îi asigurăm gheață la discreție, se va revanșa și ne va răcori cu bule grăbite, o aciditate ridicată, arome bine rotunjite de caise și citrice, și o senzație de eleganță relaxată. Merge bine alături de o gustare cu salată de icre.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin