Vinul zilei: Un rose românesc care seamănă cu un Cotes de Provence

Vinul zilei: Un rose românesc care seamănă cu un Cotes de Provence
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 25 mar 2023

Trainic Fetească Neagră Rose 2021 de la Crama Trantu este un rose interesant, cu arome plăcute de zmeură, cireșe bine coapte și citrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Singura vie din România plantată pe o insulă este a cramei Trantu, o cramă care își propune să creeze vinuri care să reflecte atât caracterul strugurilor, cât și caracteristicile terroir-ului din podgoria Murfatlar. Cu o vechime de peste 27 de ani și incluzând 112 hectare de viță-de-vie, soiurile de struguri cultivate astăzi aici sunt Chardonnay, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Syrah, Tămâioasă Românească, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

Unul dintre cele mai cunoscute și apreciate soiuri de struguri din România, Fetească Neagră este rezistent la ger și îngheț, iar vinurile obținute sunt dominate de calitate, arome alese și rafinament.

Recomandarea noastră de azi, Trainic Fetească Neagră Rose 2021, este un vin într-o frumoasă culoare de roz pal, cu arome de zmeură și cireșe bine coapte. Pe palat regăsim o aciditate plăcută și proaspătă, cu note de citrice. Savurați acest vin la o temperatură de 8-10 grade Celsius, ca atare sau alături de salate, pește, midii, paste, mâncăruri cu pui sau legume.

Sorin Stelian: “Iată un rose care, deși din 2021, e perfect băubil și arată un stil interesant, care seamănă într-un fel cu un Cotes de Provence, de la culoare până la textură și aciditate, însă are arome chiar mai dulcege - aproape vanilate - și un mijloc mai puțin reliefat, cu un final mai dur, mai robust, în care și alcoolul pare mai prezent decât ar sugera eticheta. Aceste caracteristici îl fac nu neapărat răcoritor, cât mai degrabă potrivit lângă mâncare; a mers excelent cu o salată Nicoise destul de fidelă originalului.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin