Vinul zilei: Un roșu definitoriu pentru stilul vinurilor sudiste italiene, cu 96 puncte Luca Maroni

Vinul zilei: Un roșu definitoriu pentru stilul vinurilor sudiste italiene, cu 96 puncte Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 18 mar 2023

Vinul recomandat astăzi este Doppio Passo Primitivo Riserva 2019 de la Botter, un vin roșu intens și complex, cu 96 puncte Luca Maroni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Celebru jurnalist de vin, expertul italian Luca Maroni folosește scala de 99 de puncte pentru a clasifica vinurile în funcție de caracteristici precum consistență, echilibru și integritate. Maroni nu oferă niciodată 100 de puncte pentru că asta ar însemna “vinul perfect” și întotdeauna un alt vin mai bun ar putea să apară.

Vinul zilei, Doppio Passo Primitivo Riserva 2019, este un roșu definitoriu pentru stilul vinurilor sudiste italiene. Al doilea cel mai mare producător de vinuri din lume, Italia este numită și “țara vițelor de vie”, cu cele mai multe soiuri autohtone, peste 500.

Doppio Passo este o cramă de familie fondată în 1928 în Apulia, una dintre cele mai vechi și "cu tradiție" regiuni viticole nu numai din Italia, ci și din lume. Doppio Passo Riserva Primitivo Di Manduria este un vin roșu rubiniu intens, cu arome fructate, de mure și vișine, la care se adaugă note de condimente, ciocolată amăruie și cocos. Pe palat regăsim din nou tentele fructate, urmate de postgustul mineral și aciditatea suculentă. Serviți vinul la 16-18 grade Celsius, alături de carne roșie, fripturi sau brânzeturi maturate.

Valentin Ceafalău: “Doppio Passo Primitivo Riserva este parfumat, intens, plin și prietenos - însă ceea ce îl face special sunt eleganța și echilibrul pe care le arată. Primele impresii sunt sobre și dense, de vanilie, cafea și condimente dulci, însă după un timp se “desface” în senzații bine conturate de fructe negre de pădure și de gemuri dulci. Gustul catifelat, intens și bine structurat “atacă” dulceag și fructat, cu note de cireșe coapte, gem de căpșune și coacăze, pe care le echilibrează cu ajutorul unei acidități suculente. Un vin prietenos și generos, cu un postgust de intensitate medie, parfumat cu note de fructe roșii, vanilie și ciocolată, cu unele impresii vegetale. “

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin