Vinul zilei: Un roze liniștit din struguri Syrah de la Crama Rasova

Vinul zilei: Un roze liniștit din struguri Syrah de la Crama Rasova
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 mar 2023

Imperfect Roze 2021 de la Crama Rasova este un roze liniștit, realizat 100% din struguri Syrah.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Crama Rasova se mândrește cu o echipă tânără care a realizat o colecție de vinuri cu energie și personalitate, care conturează propria poveste a terroir-ului din inima Dobrogei, acest “Provence al României”.

Soiurile cultivate aici sunt Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Fetească Albă, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah cărora se alătură două soiuri de struguri locale, din Dobrogea, și anume Columna și Mamaia.  

Numele soiului de struguri “Syrah” este popular și folosit în “țara sa de origine”, Franța, ca de altfel și în Europa, Argentina, Uruguay, Africa de Sud, Chile sau Noua Zeelandă. Numele “Shiraz” se folosește în Australia, acolo unde acest soi de struguri a devenit emblematic. Din punct de vedere genetic nu este nicio diferență între Syrah și Shiraz.

Imperfect Roze 2021 este un vin strălucitor, care aduce în prim plan arome floral-fructate de iasomie, zmeură și grapefruit, completate de note discrete de vanilie. Complex și bine echilibrat, vinul continuă pe palat aromele intense, în vreme ce postgustul este lung și parfumat. Degustați acest roze la 10-12 °C, alături de pește, fructe de mare, mâncare asiatică și salate ușoare.

Alin Ioniță: “Se iau ca materie primă struguri Syrah, se trec, preț de o vară, pe sub generosul soare dobrogean, apoi se storc prin dorința îndrăzneață de a obține un roze puțin altfel. Se lasă pielița strugurelui atât cât să îmbujoreze puțin vinul, iar apoi se face cunoștință cu nasul ușor floral, ușor exotic. Gustul e moale, pistruiat cu frăguțe și puțin trandafir, iar aciditatea stă alintată la umbra aromelor. Rezultatul nu e perfect, dar cui îi pasă cu adevărat de e ou sau e sferă.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
imperfect roze
crama rasova