Vinul zilei: un Sauvignon Blanc generos ca arome și gust, premiat la concursurile din domeniu

Vinul zilei: un Sauvignon Blanc generos ca arome și gust, premiat la concursurile din domeniu
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 mai 2023

Valea Ascunsă Sauvignon Blanc 2021 de la crama Valea Ascunsă este un vin alb savuros, lipsit de note stridente, dar nu și de complexitate. Valea Ascunsă Sauvignon Blanc 2021 a obținut Medalie de Aur la Vinarium 2022, Medalie de Argint la Cool Climate Wine Awards 2022 și Medalie de Argint la BIWCF 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Situată în localitatea Teaca, Bistrița-Năsăud, Valea Ascunsă este o cramă de familie, cu o capacitate de producție de 100.000 de litri pe an. Soiurile cultivate aici și apoi transformate în vinuri de cea mai bună calitate sunt Fetească Albă, Fetească Regală, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel și Fetească Neagră. Misiunea Valea Ascunsă este aceea de a oferi vinuri autentice, de o calitate superioară, o selecție unică de soiuri tradiționale. 

Recomandarea de astăzi, Valea Ascunsă Sauvignon Blanc 2021, este un vin realizat 100% din struguri Sauvignon Blanc. Un soi originar
din Franța, cultivat acum mai ales în California și Franța, Sauvignon Blanc este deseori numit “cel mai popular dintre vinurile albe”.

Valea Ascunsă Vin de Teacă Sauvignon Blanc 2021 este un vin generos ca arome și gust. Veți fi cuceriți pe loc de notele de pepene galben, ardei gras și flori de soc, o combinație cel puțin interesantă care îi oferă vinului un caracter proaspăt și suculent. Se recomandă servirea acestui vin la 8-10 grade Celsius, alături de salate, fructe de mare, legume, brânză feta, brânzeturi cu plante aromatice sau sardine la grătar.

Diana Pavelescu: “Un Sauvignon Blanc din inima Transilvaniei! Undeva în podgoria Lechința e o ”vale ascunsă” privirii trecătorilor unde găsim plantații de viță-de-vie. Climatul rece continental i se potrivește ca o mănușă soiului și, pe lângă structura solului calcaros ce își pune amprenta asupra vinului dându-i o mineralitate specifică, obținem condițiile ideale pentru un vin unic. Aceste caracteristici se exprimă prin arome verzi, vegetale de agrișe și sparanghel, alături de soc, grape fruit și flori de viță-de-vie. Asta mirosim, iar atunci când îl gustăm avem confirmarea că vinul produs provine din zona respectivă, datorită acidității ridicate, mineralității de care vorbeam și a echilibrului asigurat de alcoolul mediu, în jur de 12,5%. Multe arome de citrice gustativ, grapefruit, lime și mere verzi cu un post gust mineral. Un vin simplu de combinat cu fructe de mare sau ceva de post.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin