Vinul zilei: un spumant din Pinot Noir vinificat în roze, cu perlaj fin și persistent, arome de grapefruit, lime și cireșe, la care se adaugă notele de brioșe cu zmeură și senzații amărui, elegante

Vinul zilei: un spumant din Pinot Noir vinificat în roze, cu perlaj fin și persistent, arome de grapefruit, lime și cireșe, la care se adaugă notele de brioșe cu zmeură și senzații amărui, elegante
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 7 oct 2023

Rose Celest 2021 de la Villa Vinea este un spumant din Pinot Noir care vine cu o explozie de fructe roșii proaspete și crocante, toate dublate de o frumoasă mineralitate, specifică Târnavei Mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Crama Villa Vinea este situată în localitatea Mica, aproape de Târnăveni, județul Mureș. Vinurile sale sunt apreciate pentru calitate și savoare, fiind o expresie a terroir-ului, dar și a pasiunii echipei Villa Vinea.

Recomandarea noastră, Rose Celest 2021, este un spumant roze, obținut din Pinot Noir, un soi de struguri din care se produc unele dintre cele mai scumpe vinuri din lume.

Culoarea vinului este roz pal, cu irizații portocalii, iar perlarea este intensă și îndelungată. Nasul este delicat, cu piersici, senzații de patiserie fină și ierburi aromatice. Corpul este plin, cremos, cu o aciditate vie și alcool bine integrat. Gustul vine cu un mix de cireșe de mai, căpșuni și grapefruit roz, totul elegant învelit într-un discret rest de zahăr. Postgustul, lung și plin de prospețime, lasă note de coajă de citrice, brioșe și senzații amărui, elegante. Se poate bea ca aperitiv, dar și împreună cu salate sau fructe de mare la grătar.

Diana Pavelescu: “O ediție nouă Rose Celeste din recolta 2021, un spumant produs prin metoda tradițională din Pinot Noir. O culoare delicată, care te îmbie la visare, după care mirosul de brioșe cu zmeură, căpșuni și multe cireșe mari și cărnoase te duce direct acolo unde ai vrea să fii, poate la un mic dejun franțuzesc într-un balcon în Paris. Perlajul fin și persistent susține mineralitatea tipică Târnavelor ce se împletește cu arome de grapefruit, lime, cireșe dând vinului o structură zveltă cu multe fructe, caracteristică Pinot Noir-ului. Plin și răcoritor în același timp, spumantul brut, cu aproximativ 6 g de zahăr, este un bun însoțitor pentru preparate din fructe de mare sau pește. S-ar potrivi chiar și cu un platou de cartofi wedges cu brânză rasă. Enjoy!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin