Vinul zilei: un spumant elegant și complex care poate seduce atât pe amatorii de Champagne, cât și pe cei de Cava

Vinul zilei: un spumant elegant și complex care poate seduce atât pe amatorii de Champagne, cât și pe cei de Cava
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 apr 2023

Excellence Cremant de Loire Blanc de la crama Bouvet Ladubay este un spumant realizat din Chenin Blanc și Chardonnay. Sprințar și crocant, vinul are de partea lui farmecul bulelor, dar ar trebui tratat ca un vin alb sec.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În 1851, Etienne Bouvet și soția sa, Celestine Ladubay, au cumpărat 8 km de galerii subterane în Saint-Hilaire-Saint Florent, nord-vestul Franței. Aceștia au folosit galeriile drept pivnițe pentru a crea crama Bouvet Ladubay. De-a lungul anilor, au avut loc mai multe schimbări la conducerea companiei, însă în 2015 familia a preluat din nou controlul. Astăzi, Bouvet Ladubay este una dintre cele mai apreciate crame de vin spumant din Franța (care nu se află în regiunea Champagne).

Bouvet Cremant de Loire Blanc este un vin realizat din Chenin Blanc și Chardonnay și are o culoare aurie cu sclipiri de chihlimbar. Vinul aduce în prim plan note olfactive de arome delicioase de pere și mere. Pe palat, vinul se dezvăluie proaspăt și bine echilibrat. Se recomandă degustarea acestui vin la 6-8 grade Celsius, servit cel mai bine ca aperitiv.

Răzvan Avram: Chenin Blanc și Chardonnay sunt cele două soiuri ce susțin acest spumant, obținut prin metoda tradițională, în regiunea Maine et Loire din vestul Franței. Elegant și complex, acest vin poate seduce atât pe amatorii de Champagne, cât și pe cei de Cava, deopotrivă. Are o culoare solară și o perlare fină, cu un nas ce aduce mere coapte, pâine prăjită și fine note de calcar. În gust se regăsesc fructe verzi - mere și caise, plus senzații de fagure de miere și tapenada de măsline. Postgustul este mediu, intens mineral, lăsând elegante impresii de citrice amărui. Foarte potrivit pentru aperitive sau fructe de mare la grătar.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin