Vinul zilei: Un Syrah numit de mulți "cel mai bun vin roșu din Italia"

Vinul zilei: Un Syrah numit de mulți "cel mai bun vin roșu din Italia"
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 27 mar 2023

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Maravento Syrah 2019 de la Montemajor este un vin roșu spectaculos, cu 98 de puncte Luca Maroni, numit deseori “cel mai bun vin roșu din Italia”.

Parte a portofoliului Montemajor, această companie este afacerea unui celebru oenolog, Mario Ercolino, și a soției sale, Roberta Pirone. Încă de mic copil Ercolino a avut contact cu această lume, el lucrând la proprietatea părinților săi, celebra Feudi di San Gregorio. Pentru Montemajor a ales terenuri în Campania și sudul Italiei, alegeri ce i-au adus recunoașterea pentru vinuri bogate, elegante și complexe. 

Vinul de astăzi, Maravento Syrah 2019, este numit după o clădire celebră din secolul XVII, construită în stil baroc și situată în Agrigento. Maravento este recunoscut pentru parfumul încântător, cu note de mure, lemn dulce, coacăze și afine. Gustul este și el puternic, cu taninuri catifelate, dar și cu o aciditate proaspătă. Acest vin se poate degusta la 15-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, brânzeturi sau pește.

Sorin Stelian: “Syrah-ul de azi e catifelat, dar nu lipsit de forță, cu un profil aromatic și gustativ care nu m-a suprins deloc după ce am văzut bulina cu 98 de puncte Luca Maroni lipită de capișon: arome de fruct foarte copt (dulceață de coacăze negre și smochine) și ciocolată cu vanilie, dulceață pronunțată a gustului, ajutată și de un rest de zahăr mai ridicat. De cealaltă parte stau aciditatea ridicată, taninurile fine și dense, ușoare note de ierburi aromatice. Toate astea îi dau și echilibru pe lângă dulceață și-l fac suficient de simpatic și pentru cei care nu-s neapărat fani ai stilului.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin