Vinul zilei: Un vin alb dintr-un soi local din Drăgășani, de la Crama Avincis

Vinul zilei: Un vin alb dintr-un soi local din Drăgășani, de la Crama Avincis
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 mar 2023

Crâmpoșie Selecționată 2022 de la Crama Avincis este astăzi în oferta noastră, cu cel mai bun preț online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Istoria Avincis începe încă din 1927, atunci când Maria și Iancu Râmniceanu, ofițer al Armatei Române, au cumpărat în Drăgășani un conac înconjurat de vii. În 2007, strănepoata lor, Cristina, împreună cu soțul, Valeriu Stoica, au decis să continue tradiția de familie.

În 2011 a fost inaugurat domeniul Vila Dobrușa care include conacul, crama Avincis și mai multe hectare de viță-de-vie, pădure și amenajare peisagistică. Astăzi, Avincis stă sub semnul tradiției, dar și al modernității, vinurile produse aici fiind premiate și apreciate la târgurile internaționale.  

Vinul pe care vi-l recomandăm astăzi, Crâmpoșie Selecționată 2022, este unul aparte și surprinzător de interesant. Produs dintr-un soi local din Drăgășani, vinul are un buchet proaspăt, în care florile de tei și mărul verde își arată vigoarea. Gustul este persistent, cu note de citrice și măr verde combinate cu o mineralitate persistentă. Este potrivit oricărei ocazii, răcit la 7 grade C, consumat ca atare sau alături de aperitive, preparate din pește sau fructe de mare.

Horia Hasnas: “Ce-i Crâmpoșia? E o țărăncuță. Dar care place tare la boieri.”... scria Păstorel despre acest soi care, în ultimii ani, ne dă din ce în ce mai multe motive de mândrie și de bucurie. Așa și cu această Crâmpoșie de la Avincis care, fără să intre în zona maximei eleganțe, e totuși un vin frumos și vesel. Parcă mai intens ca în anii precedenți, cu o mineralitate sesizabilă și cu o robă densă, aproape onctuoasă, vinul are ceva al lui. Are prospețime și are un profil aromatic suficient de complex și de bine structurat încât să simți și note de flori albe, dar și fructe, polen, fân și acea tușă - ușor rustică, dar atât de apreciată - de strugure copt. Dacă îl lași să se încălzească în pahar, parcă lasă alcoolul să vorbească cam tare, dar, hai să fim serioși, cui îi rămâne prea mult vinul ăsta în pahar??? Ar fi și păcat…”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
crama avincis
vin