Vinul zilei: un vin portocaliu de la crama Jelna, care nu te poate lăsa indiferent

Vinul zilei: un vin portocaliu de la crama Jelna, care nu te poate lăsa indiferent
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 apr 2023

Navicella Orange 2020 a primit Medalia de Aur la Cool Climate Wine Awards 2021, fiind un vin diferit, interesant și apreciat din ce în ce mai mult de pasionații de vin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vinul de astăzi vine de la crama Jelna, o cramă mică artizanală, care include 26 de hectare de viță-de-vie. Printre soiurile cultivate aici se numără Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Pinot Noir sau Muscat Ottonel.

Recomandarea noastră, Navicella Orange 2020, este un cupaj interesant de Fetească Regală (60%), Fetească Alba (20%) și Sauvignon Blanc (20%), un vin care a fost ținut 50 de zile la macerare și fermentație peliculară, 14 luni baricare în lemn de stejar transilvănean neprăjit și proces de batonaj la fiecare 14 zile.

Alin Ioniță: “Vinurile de tipul celui de astăzi nu sunt foarte comune, motiv pentru care e dificil să îți setezi în minte niște așteptări foarte precise. Pe mine unul, întâlnirile cu vinuri Orange mă lasă mai mereu gânditor și îmi rămâne mereu în gând întrebarea ce îți place mai mult la un astfel de vin (sau îți place cu adevărat?) și cum să îl caracterizezi când (și aici Navicella punctează foarte bine) el e un vin care nu te poate lăsa indiferent și în plus, are puține lucruri pe care să i le poți reproșa tocmai pentru că e făcut parcă să fie altfel. Pare școlit după alte tipare decât cele cu care suntem noi obișnuiți, este ușor rebel, ușor sălbatic și îți împărtășește o poveste întortocheată care epuizează, dar și încântă după istorisirea ei atât pe povestitor, cât și pe ascultător. Este povestașul din romanul lui Varga Llosa sau Leun din Manuscrisul fanariot al Doinei Ruști. Este un vin din a cărui listă de secrete nu vă voi dezvălui decât unul: degustați-l acum, dar mai lăsați un pahar și pentru a doua zi și veți vedea cât de surprinzător se transformă.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unilever
preturi