Vinul zilei: Un vin roșu aproape de perfecțiune, cu 98 puncte Luca Maroni, care merge cu orice preparat și cu orice stare de spirit

Vinul zilei: Un vin roșu aproape de perfecțiune, cu 98 puncte Luca Maroni, care merge cu orice preparat și cu orice stare de spirit
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 3 apr 2023

Appassimento Puglia Rosso 2020 de la Masseria Doppio Passo, recomandarea noastră de astăzi, este un vin care nu are nevoie de prea multe complexități pentru a se face plăcut și apreciat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Din 2017, Masseria Doppio Passo este deținută de familia Botter, fiind astăzi situată în regiunea Puglia, localitatea Salice Salentino, o zonă cu o lungă tradiție în domeniul viticol.  La începutul anilor '80, familia Botter și-a dat seama de potențialul acestei regiuni și a început să colaboreze cu producătorii locali. Astăzi, Botter înseamnă 1500 de hectare de teren, iar achiziționarea Masseria Doppio i-a consolidat poziția în regiune.

Recomandarea noastră, Appassimento Puglia Rosso 2020, este un vin roșu rubiniu intens, cu note olfactive bogate și persistente, în vreme ce pe palat regăsim un echilibru frumos între taninurile catifelate și aciditate. Degustați acest vin la 18-20 de grade Celsius, alături de mâncăruri mai consistente, preparate din rață, vânat, carne roșie la grătar sau brânzeturi maturate.

Valentin Ceafalău: Unele vinuri nu au nevoie de prea multe “complexități” pentru a se face plăcute, pentru a fi populare! Sunt create pentru a aduce plăcerea imediată, cea de zi cu zi. Sunt vinuri care merg cu orice preparat și cu orice stare de spirit. Masseria Doppio Passo Appassimento Puglia Rosso 2020 știe să se facă atrăgătoare de la primele acorduri, etalând intens și direct tonuri de fructe roșii și negre, completate de senzații de vanilie, ciocolată, cafea prăjită și condimente dulci. Gustul are o consistență fructată, coaptă și dulceagă, cu toate că taninurile sunt șlefuite până la limita inexistenței, cu o aciditate de fructe roșii ce îi conferă echilibru și prospețime. Pe final, vinul aduce alături de tentele fructate o componentă minerală, dar și impresii condimentat-picante.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.  
 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin