Vinul zilei: un vin roșu din sudul Italiei, cotat cu 98 puncte Luca Maroni

Vinul zilei: un vin roșu din sudul Italiei, cotat cu 98 puncte Luca Maroni
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 apr 2023

Le Anfore 2021 de la Masso Antico a primit 98 puncte din partea lui Luca Maroni, fiind de asemenea premiat cu Double Gold la International Challenge 2021 Gilbert & Gaillard.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Situată în Puglia, sudul Italiei, crama Masso Antico produce anual vinuri apreciate peste tot în lume, vinuri care reinterpretează într-o manieră modernă soiurile de struguri autohtone, reprezentând totodată stilul de viață mediteranean.

De acolo vine și recomandarea noastră de astăzi, Le Anfore Masso Antico Salento IGT 2021, un un vin roșu rubiniu cu arome de vanilie, ciocolată, whisky și cafea, cu taninuri intense și armonioase. Degustați acest vin la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, vânat sau brânzeturi maturate.

Radu Rizea: Personal, sticla acesta mi-a tras toate semnalele de alarmă posibile de dinainte să o deschid (sticla fancy, dop de ceară, 98 de puncte Maroni și bio, pe deasupra), dar și la deschidere, cu dopul de polimer care imita pluta (și care poate fi, ce-i drept, mai scump decât pluta...).  Am descoperit câteva note de fruct care au amuțit imediat, așa că am ales (grație noului tratament antihipertensiv) calmul și răbdarea în locul descalificării. Și a / am meritat câteva minute, de relaxare și anticipare, mai ales că vinul era prea rece pentru un Salento crescut în fierbințeală. Note profunde, de gemuri uscate, pământ bogat, dar uscat, frunze uscate, care cresc încet spre fructe negre mai mici (afine și coacăze, dar mai pricăjite), gem de căpșuni și dulceață de zmeură. Totul contrazis de un gust exploziv și suculent, complex și aproape alambicat, cu un atac simultan de ceai negru și de fructe proaspete, cu accente de cola amestecate cu senzații dulci (fie de la zaharurile reziduale, fie de la alcoolul măricel), care se ordonează abia spre finalul care se mai liniștește nițel, pe măsură ce trece timpul, dominat de fructe proaspete și nuanțe prăjite de pâine, alune, semințe și boabe de cacao. Un vin mult peste prețul cerut, care poate să intrige, să provoace conversații.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin