Vinul zilei: Un vin roșu realizat din Carmenere, un soi emblematic pentru Chile

Vinul zilei: Un vin roșu realizat din Carmenere, un soi emblematic pentru Chile
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 15 mar 2023

Max Carmenere 2020 de la Viña Errázuriz din Chile este astăzi oferta zilei, un vin spectaculos, cu 92 puncte James Suckling și 91 puncte Robert Parker.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Originar din Bordeaux, Carmenere a devenit reprezentativ pentru Chile, “a doua sa casă”. Verile lungi, cu mult soare îi este favorabil, vinurile produse din acest soi fiind vinuri roșii intense, savuroase și îndrăznețe.

Viña Errázuriz este o cramă celebră în Chile, dar nu numai. Una dintre cele mai importante țări din domeniul viticol, Chile este doar o fâșie de pământ între ocean și peretele maiestuos al Anzilor, dar cu un terroir unic și spectaculos din care s-au născut de-a lungul timpului vinuri cu adevărat speciale.

Vinul zilei, Viña Errázuriz MAX Carmenere 2020, este un roșu strălucitor cu note olfactive de fructe negre și roșii, urmate de tente de ardei gras roșu prăjit, boia de ardei, piper negru, ciocolată și boabe de cafea prăjită. Pe palat, vinul dezvăluie arome de nuci, condimente, ceai negru și cuișoare. Un vin proaspăt și delicat, cu taninuri mătăsoase, care ar trebui servit la o temperatură de 15-18 grade Celsius, alături de preparate din carne de vită, ardei umpluți, paste cu sos roșu sau brânzeturi maturate.

Dan Micuda: “Un autentic vin de Lume Noua, deși vorbim de un soi preluat cumva fără intenție din Bordeaux. Vinul de față demonstrează de ce Carmenere este considerat la momentul actual soiul fanion al Chile, îmbinând un fruct negru din categoria prunelor, afinelor și murelor cu nuanțe evidente dar bine susținute de vanilie și ciocolată/cacao rezultat al unei maturări în baric judicios aplicate. Tușele de fum, mentă și pielărie vin să confere un plus de complexitate ansamblului. Gustativ vinul curge echilibrat, proaspăt, la limita cremozității, cu taninuri rotunjite și dulci, specifice soiului. Un vin internațional, bine executat, tipic, într-un stil chilian, cald și abordabil, cumva inconfundabil.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin