Vinul zilei: un vin roșu oltenesc, de corpolență medie, cu arome de fructe roșii, coacăze negre, tente vegetale și cu o bună aciditate, care merge perfect cu preparate din carne sau lasagna cu sos bolognese

Vinul zilei: un vin roșu oltenesc, de corpolență medie, cu arome de fructe roșii, coacăze negre, tente vegetale și cu o bună aciditate, care merge perfect cu preparate din carne sau lasagna cu sos bolognese
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 20 ian 2024

Vinul de astăzi este Prince Mircea Negru de Drăgășani 2021 de la Vinarte, un vin roșu într-un stil ușor rustic, oltenesc, apreciat peste tot în lume și premiat la concursurile din domeniu. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vinarte a fost înființată în 1998 de către un grup de investitori români, francezi și italieni, compania investind constant în viile românești. Astfel, vinurile produse aici sunt printre cele mai apreciate peste tot în lume.

Prince Mircea Negru de Drăgășani 2021 este obținut 100% din struguri Negru de Drăgășani. Acet soi a fost omologat în 1993, fiind obținut prin hibridarea soiurilor Negru Vârtos și Saperavi. Cu un conținut foarte mare de antioxidanți benefici pentru sănătate, vinurile rezultate din Negru de Drăgășani sunt savuroase, cu arome în general fructate, urmate de notele condimentate. Li se potrivesc cel mai bine preparatele cu carne sau pastele.  

Recomandarea noastră, Prince Mircea Negru de Drăgășani 2021, cucerește cu aromele de condimente, cireșe negre, coacăze și ceva tente de violete. Degustați acest vin la o temperatură de 16-18 grade Celsius, alături de vânat, porc, brânzeturi maturate sau lasagna cu sos bolognese.

George Mitea: Cred că într-o piață dominată de vinuri roșii grele, puternice, e nevoie, mai mult ca niciodată, de vinuri de corpolență medie, nivel de alcool mediu, sau cel puțin bine integrat. Nu orice masă are nevoie de roșii somptuoase, menite a topi cele mai grele proteine, nu orice vorbă târzie necesită mijlocitoare dense și gemoase. E loc pe mese și în lume și de lucruri medii și oneste. Cumva scriind aceste rânduri însoțitoare, mi-a răsunat în minte refrenul "mai avem nevoie și de iarbă" din Cântec pentru sănătatea ierbii al lui George Nicolescu. Cumva am receptat întotdeauna acel cântec din 1984 ca o poetică frondă față de realitatea "betonată" a vremurilor. Așa că acest roșu ușor rustic oltenesc, de servit mai rece decât norma, dacă mă întrebați pe mine, cu aromele sale de fructe roșii și coacăze negre, ușor vegetal, cu bună aciditate, se încadrează în același registru. Mai avem nevoie și de Negru de Drăgășani, uuuhuu, uhuuhuu...

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin