Vitacom Electronics deschide un nou centru logistic, la Cluj

Vitacom Electronics deschide un nou centru logistic, la Cluj

Aviva Vita, Director Executiv Administrativ Vitacom Electronics

scris 25 ian 2021

Vitacom Electronics, unul dintre cei mai importanți electro-retaileri din România, plănuiește introducerea de noi produse în portofoliu, dar și extinderea operațiunilor prin mutarea într-un nou centru logistic.

Vitacom Electronics a încheiat 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 60 de milioane de lei, iar un sfert din vânzări au provenit din mediul online. Compania estimează pentru 2021 o creștere a cifrei de afaceri cu până la 10%. În anul care tocmai s-a încheiat, principalul canal de vânzare a rămas piața tradițională, formată în special din revânzători, adică magazinele cu specific electronic, electric și accesorii IT, care achiziționează produse de la Vitacom.

Premieră: Orange vinde o parte din rețeaua de bandă largă din Franța, un activ valoros CITEȘTE ȘI Premieră: Orange vinde o parte din rețeaua de bandă largă din Franța, un activ valoros

Cele mai căutate produse din portofoliu, în 2020, au fost cele din categoriile de uz casnic și anume robineți electrici, termometre, mașini de tocat carne, aparate de tuns, încălzitoare electrice sau ventilatoare. De asemenea, la mare căutare au fost produsele din categoria de conectică, cum sunt cablurile, prelungitoarele, bateriile, dar extrem de cerute au fost și cele necesare pentru munca sau școala de acasă, cum sunt căștile, webcam sau microfoane. Astfel, coșul mediu de cumpărături pentru un client B2C a fost cuprins între 100-150 de lei.

Vitacom pregătește pentru 2021 lansarea unui nou centru logistic, la Cluj-Napoca

În 2021, Vitacom va lansa un nou centru logistic în zona metropolitană a Clujului, unde multe dintre fluxurile de lucru vor fi automatizate. Noul centru va asigura creșterea productivității, prin livrarea mult mai rapidă a produselor. Compania vizează și introducerea de noi produse în portofoliu în funcție de cererea din piață. 

În egală măsură, pentru 2021, Vitacom își propune și optimizarea și dezvoltarea platformelor și înlocuirea softurilor cu unele mai performante sau versiuni de ultimă generație.

„Suntem bucuroși că am încheiat 2020 cu rezultate satisfăcătoare, în ciuda faptului că a fost un an atipic și diferit pentru toți jucătorii din piață. Cu toate acestea, am funcționat în parametri optimi, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne ofere încredere că anul 2021 va fi cu mult mai bun. Ne vom axa pe dezvoltarea business-ului pe segmentul online și ne vom muta atât echipa, cât și operațiunile într-un nou sediu care va beneficia de un depozit gândit în așa fel încât să crească productivitatea operațiunilor. Acest lucru ne așteptăm să ne aducă o creștere a cifrei de afaceri cu până la 10%”, a declarat Aviva Vita, Director Executiv Administrativ Vitacom Electronics.

Vitacom Electronics a fost înființată în anul 1991 de Vasile Andrei Vita și este una dintre cele mai mari companii din domeniul produselor și accesoriilor electronice. 
 

viewscnt
Afla mai multe despre
vitacom electronics
centru logistic