Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în primele zece luni

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în primele zece luni
scris 3 dec 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în primele zece luni ale anului față de perioada similară din 2019, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2%, respectiv cu 1,9%, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

”Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie-31 octombrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2019 a înregistrat o creștere cu 2%, datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,7%) și vânzărilor de produse nealimentare (+4,9%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,8%”, arată datele INS.

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în primele zece luni, comparativ cu perioada similară din 2019, a înregistrat o creștere cu 1,9% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,9%) și vânzărilor de produse nealimentare (+4,7%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 8,5%, scrie News.ro.

Se scumpesc țigările. Acciza la țigarete va fi aliniată cerințelor impuse de reglementările europene, începând cu 1 ianuarie CITEȘTE ȘI Se scumpesc țigările. Acciza la țigarete va fi aliniată cerințelor impuse de reglementările europene, începând cu 1 ianuarie

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1,3%, datorită creșterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,8%) și la vânzările de produse nealimentare (+3,3%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 6,5%.

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 1,8% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+2,7%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,8%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializatea scăzut cu 3,4%.

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 4,1% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+13,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,8%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 12%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna octombrie 2020, comparativ cu luna octombrie 2019 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 5,7% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+14%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+5,8%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 9,1%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert cu amanuntul
ins